Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укроборонпром" показав нові осколкові 82-мм міни на передовій 

Четвер, 2 лютого 2023, 15:38
Укроборонпром показав нові осколкові 82-мм міни на передовій 
Бійці випробовують міни 82 калібру, архівне фото "Укроборонопрому"

Захисники України на передовій отримали українські артилерійські осколкові міни на 82 мм,  які можуть вражати ворога на відстані до 4500 метрів.

Джерело: державний концерн "Укроборонпром", сайт "Мілітарний

Дослівно "Укроборонпром": "Наші хлопці на передовій отримали чергову "доставку" – артилерійські осколкові 82-мм міни виробництва Укроборонпрому. Мабуть, це одна з найкращих "розпаковок", яку нам доводилось бачити. Далі буде".

Реклама:

Деталі: "Укроборонпром" показав відео, як бійці відкривають ящик із боєприпасами і споряджають мінами калібру 82 мм касету до автоматичного міномета 2Б9 "Васильок".

У січні цього року Укроборонпром повідомив, що за кордоном почалося виготовлення 82-мм осколкових мін. Серійне виробництво налагоджено на потужностях однієї з країн-членів НАТО.

ВІДЕО ДНЯ

Виробник заявляв, що боєприпаси удосконалили. "Укроборонпром" повідомив, що під час випробувань кількість смертоносних осколків, зафіксованих на щитах мішеней та на майданчику мішеневої обстановки, була у 2-2,5 раза більшою, ніж повинна мати штатна міна.

За стандартом під час розриву штатної міни кількість осколків, які мають уразити ціль на відстані 5 метрів, повинна сягати 198 одиниць, на відстані 10 метрів – 70, а на відстані 15 метрів – 41 одиниць. 

"У боєприпасах, які вдосконалені фахівцями підприємств "Укроборонпрому", – це 460, 140 та 69 осколків відповідно", – розповідають представники концерну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: