Новини 15 лютого: Держдума РФ та визнання ОРДЛО, кібератака на держустанови

Вівторок, 15 лютого 2022, 20:19
Новини 15 лютого: Держдума РФ та визнання ОРДЛО, кібератака на держустанови
фото: риа новости

Держдума попросила Путіна визнати ОРДЛО; на сайти деяких банків та міністерств відбувається кібератака — актуальні новини 15 лютого.

Про Держдуму та ОРДЛО

Державна дума Росії проголосувала за те, щоб направити звернення до президента Володимира Путіна з проханням визнати "незалежними" окуповані райони України ОРДЛО.

Реклама:

Українська делегація в Тристоронній контактній групі просить скликати позачергове засідання через рішення Держдуми визнати так звану "незалежність республік" Донбасу.

Президент Росії Володимир Путін не відповів прямо, чи визнаватиме ОРДЛО на прохання Держдуми, але натякнув, що Заходу потрібно натиснути на українську владу щодо виконання Мінських угод.

Про кібератаку

ВІДЕО ДНЯ

Хакери зараз атакують низку сайтів в Україні – відомо про декілька банків та сайт Міністерства оборони.

Наразі достеменно відомо про атаку на банки "Приватбанк" та "Ощадбанк", а також на Міноборони та сайт Збройних сил.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Державна прикордонна служба не видавала переможниці Нацвідбору на Євробачення-2022 співачці Аліні Паш довідку про законний перетин адмінмежі з окупованим Кримом через КПВВ Чаплинка у 2015 році.

З моргу на Харківщині, де трапилася смертельна аварія за участі кортежу бізнесмена Олександра Ярославського, зник одяг загиблого чоловіка. 

Правоохоронці встановили осіб, які напали на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань УП Михайла Ткача.

Народні депутати підтримали закон про встановлення кримінальної відповідальності за прояви антисемітизму.

Уряд США запропонував Україні гарантії суверенних кредитів в розмірі до $1 мільярда для підтримки програми економічних реформ і продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. 

За добу 14 лютого в Україні зафіксували 29 724 нові випадки COVID-19 і 305 летальних випадків, госпіталізували 1 889 людей, одужало 23 235 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 59 170 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: