Ексголова управління ГПУ Горбатюк спробує очолити САП

Понеділок, 1 березня 2021, 18:20
Ексголова управління ГПУ Горбатюк спробує очолити САП

Конкурсна комісія допустила колишнього керівника управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка до участі в конкурсі з обрання голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Джерело: українське відділення міжнародної організації Transparency International у Twitter

Деталі: За даними TI, крім нього, на конкурс пустили теперішнього в. о. керівника САП Максима Грищука та "слуга народу", голова комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрія Костіна.

Також серед допущених є і прокурори САП: Сергій Козачина, Ігор Семак, Андрій Перов, а також керівник юридичного управління НАБУ Ігор Ярчак.

Передісторія:

  • Антикорупційну прокуратуру створили у 2015 році. Тоді ж за результатами конкурсу призначили першого керівника САП Назара Холодницького. 
  • У 2020-ому генпрокурорка Ірина Венедіктова звинуватила керівництво й прокурорів САП у неналежному виконанні службових обов‘язків. Зокрема, Венедіктова згадала провальну справу щодо нинішнього нардепа "ОПЗЖ" Рената Кузьміна, що стосується самовільного захоплення земельної ділянки в Пущі Водиці ще у 2009 році, провадження щодо розкрадання коштів на виконанні державного оборонного замовлення, справу щодо народного депутата Ярослава Дубневича, якого з жовтня 2019 року підозрюють у заволодінні 93 мільйонами гривень "Укрзалізниці" та інші справи щодо топ-посадовців.
  • У серпні керівник САП Назар Холодницький написав заяву про звільнення. Відтоді виконувати обов'язки керівника САП став Максим Грищук. 
  • Нового очільника прокуратури обируть на конкурсі.
  • Горбатюк відомий тим, що звинувачував генпрокурора Юрія Луценка у поганому розслідуванні справ Майдану.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: