Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У дворі скандального екснардепа вибухнула граната

П'ятниця, 17 липня 2020, 13:50
У дворі скандального екснардепа вибухнула граната

Колишній народний депутат від БПП, фігурант гучної справи про хабарництво Борислав Розенблат заявив, що у дворі його будинку в Житомирі цієї ночі вибухнула граната, яку туди закинули невідомі.

Джерело: сам Розенблат у Facebook, поліція Житомирської області

Пряма мова Розенблата: "Вночі у двір мого будинку кинули гранату, був вибух. На щастя, ніхто не постраждав. У цьому я бачу чергову спробу залякати мою родину через нашу політичну діяльність… Можливо, комусь не подобаються мої політичні погляди та переконання, які я відверто висловлюю в ефірах центральних телеканалів?"

Деталі: За словами ексдепутата, він звернувся у поліцію і тепер чекає "встановлення осіб злочинців та притягнення їх до відповідальності".

 

За інформацією поліції, вранці 17 липня надійшло повідомлення про виявлення на подвір'ї одного з приватних будинків Житомира підозрілих уламків. Правоохоронці з’ясували, що у дворі стався вибух гранати.

Зокрема встановлено, що близько 3 ночі через паркан домоволодіння невідома особа закинула гранату, яка вибухнула у дворі. Ніхто з людей не постраждав.

 

Поліцейські вилучили записи камер відеоспостереження та проводять слідство.

Попередня кваліфікація події – "Хуліганство".

Нагадаємо: НАБУ розслідувало так звану бурштинову справу, де підозрюваним був, зокрема, Розенблат. 8 жовтня 2018 року цю справу направили до суду. Антикорупційні органи вважають, що Розенблат і депутат від "Народного фронту" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні. Зокрема Розенблата звинувачували у тому, що він отримав 200 тисяч доларів за вплив на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання ТОВ "Укртехдобич" спецдозволів на користування надрами.

У червні 2019 року Розенблат заявив, що виграв суд по "бурштиновій справі". Зокрема, суд визнав дії детективів НАБУ та Генпрокуратури стосовно нього незаконними.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування