Турчинов: Янукович був неадекватний, довелось очолити країну

Четвер, 15 лютого 2018, 15:23

В.о. президента Олександр Турчинов відповів на закиди адвокатів Віктора Януковича, що нібито опозиція в лютому 2014 року не мала права брати владу в свої руки.

Про це він заявив у четвер, даючи свідчення в Оболонському райсуді Києва, що слухає справу про державну зраду Януковича.

За словами Турчинова, саме Янукович зірвав виконання угоди "про врегулювання кризи в Україні", яку 21 лютого 2014 року уклали влада і опозиція.

Він зазначив, що після того, як президент-втікач не виконав один з пунктів цієї угоди щодо підписання ним відновлення Конституції 2004 року, угода перестала бути "правовим і зобов’язуючим документом".

За словами Турчинова, він довго чекав, що Янукович повернеться до Києва і виконає це своє зобов’язання, але цього не сталося.

Секретар РНБО зазначив, що він тоді намагався навіть знайти Януковича, але марно, і через 10-15 днів, як голова Верховної Ради і в.о. президента, підписав закон про відновлення Конституції сам.

Адвокат Віталій Сердюк зауважив, що на той момент Янукович нібито був в Україні, а саме в Харкові, і звідти навіть зробив відеозвернення, в якому заявив, що залишається легітимним президентом.

На це Турчинов відповів: "Я не фанат Януковича і в "Ютубі" не сидів, щоб чекати на якісь його звернення. Я не пам’ятаю такого звернення".

Також свідок, відповідаючи на питання захисту, сказав що знає про розмову в ті дні Арсенія Яценюка з Януковичем, і що з неї можна зробити висновок, про неспроможність останнього виконувати функції глави держави.

"Янукович вів себе неадекватно й відмовлявся повертатися до Києва", - заявив Турчинов з посиланням на слова Яценюка.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: