Турчинов: смерті під Оленівкою - наслідок провокації, є докази

П'ятниця, 29 квітня 2016, 14:53

Поблизу Оленівки на Донеччині бойовики разом з російськими військами здійснили чергову провокацію, де внаслідок обстрілу контрольного пункту в'їзду та виїзду загинуло чотири та отримали поранення десять мирних жителів.

Про це йдеться у заяві секретаря РНБО України Олександра Турчинова, оприлюдненій на сайті відомства.

За його словами, факти "скоєного злочину свідчать про те, що провокація була завчасно ретельно спланованою".

За словами Турчинова, напередодні до Донецька прибула "група російських кореспондентів-пропагандистів, які одними з перших прибули на місце вчинення провокації та відразу здійснили пряме телевізійне включення з місця події".

Також він зауважив, що з 26 квітня бойовики штучно створювали черги на виїзді з населеного пункту Оленівка під надуманими приводами, а представник так званої "ДНР" Басурін завчасно анонсував обстріл цієї КВПП.

"На підставі незаперечних фактів та свідчень місцевих мешканців стає чітко зрозумілим, що обстріл цивільних громадян здійснювався з району фільтрувальної станції поблизу населеного пункту Ясне (північно-західна околиця Докучаєвська (47°47′28.7″ 37°37′59.4″)), яка перебуває на підконтрольній бойовикам території на відстані близько 4 кілометрів від місця трагедії", - заявив він.

Водночас, він навів докази непричетності української сторони.

"Спостерігачі російської та української сторін Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін у період з 00.00 до 06.00 27.04.2016 не зафіксували жодного факту обстрілу Оленівки з артилерійських систем Збройних Сил України", - заявив Турчинов.

"Протягом останнього місяця немає жодного підтвердженого випадку порушення режиму припинення вогню з боку Збройних Сил України у частині застосування артилерії у цьому районі", - зауважив він.

Турчинов наголосив, що українська сторона неухильно виконує Мінські домовленості та взяті на себе зобов'язання, а російсько-терористичні угруповання постійно порушують ці домовленості, погрожують та всіляко перешкоджають діяльності моніторингової місії.

Факт провокації, за його словами, мав на меті дискредитувати імідж України та її Збройних Сил напередодні чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську та свята Великодня.

Як відомо, у середу вранці з'явилася інформація про нічний обстріл блокпосту угруповання "ДНР", розташований в селищі Оленівка Донецької області.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: