Суд допитав 2 свідків про розгін Майдану. Попов: "Відволікають увагу"

Вівторок, 29 березня 2016, 15:15

Шевченківський райсуд Києва переніс на 11 квітня розгляд справи екс-голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова стосовно розгону Євромайдану у 2013 році.

Як повідомляє "Радіо Свобода", на засіданні 29 березня суд допитав двох свідків із трьох запланованих. 

Сам Олександр Попов назвав це розслідування способом відволікти увагу від справжніх винуватців злочину.

"Я вважаю, що це витрачання часу – хочуть відволікти увагу від об’єктивних фактів і тих, хто насправді винен в цьому. Ми вже рік слухаємо потерпілих, і ніхто з них моєї вини не довів – ні прямо, ні опосередковано, і не може довести, бо я не порушував закон", - заявив Попов.

Прокурор Павло Кожухівський запевняє, що доказів у сторони обвинувачення достатньо і їх розглянуть згідно з визначеною судом послідовністю дій.

"На даний час допитано приблизно третину потерпілих. Їх всього 84, допитано понад 30 осіб. Доказів, які б підтверджували вину обвинуваченого, у нас достатньо, ці докази передаватимуться у тій послідовності, яка визначена судом, зокрема, спочатку допитуються потерпілі, а потім свідки, після цього будуть досліджуватися документи", - сказав прокурор.

Як відомо, 13 лютого 2015 року Генеральна прокуратура направила до суду звинувачувальний акт щодо Олександра Попова.

За версією слідства, у ніч з 29 листопада 2013 року на 30 листопада 2013 року колишній голова КМДА Попов, діючи у змові з колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, начальником головного управління МВС у Києві Валерієм Коряком та іншими високопосадовцями, надав вказівку про завезення на Майдан Незалежності в Києві комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки.

Під приводом цього Коряк, за твердженням слідчих, віддав наказ про розгін мирного мітингу працівниками полку міліції особливого призначення "Беркут", які жорстоко побили мітингувальників.

Попова обвинувачують у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ст.. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального Кодексу..

У справі визнаніпотерпілими 84 людини,близько 200 людей є свідками.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: