Переговори в Мінську після паузи продовжилися, комюніке озвучать пізніше

Четвер, 12 лютого 2015, 08:17

У Мінську після понад 13 годин переговорів лідери "нормандської четвірки" - президентів України, Росії, Франції та канцлера ФРН - покинули залу переговорів.

Спочатку вийшов Петро Порошенко, потім Володимир Путін і після нього - Франсуа Олланд і Ангела Меркель.

Втім, офіційного підписання документа з урегулювання конфлікту на Донбасі у присутності журналістів, як раніше планувалося, не буде, повідомила журналістка Ірина Герасимова у Twitter.

Як пише "Белорусский партизан", очікується, що підсумкове комюніке громадськості озвучать о 12.00.

Путін і Порошенко поговорили з журналістами. Після цього, за деякими повідомленнями, лідери країн повернулися в переговорну кімнату.

До переговорів приєдналася спеціальний представник ОБСЄ, учасник Тристоронньої контактної групи Хайді Тальявіні, повідомляє "Інтерфакс".

У паузі Порошенко заявив, що РФ на переговорах у Мінську висуває неприйнятні умови.

За даними російських ЗМІ, "нормандська четвірка" досягла величезного прогресу. Підсумковий документ узгоджений на 80% складається з більш ніж 10 пунктів.

Після підписання учасниками саміту, документ направлять контактній групі.

Як повідомлялося, лідери бойовиків "ЛНР" і "ДНР" Ігор Плотницький і Олександр Захарченко у четвер вранці приєдналися до переговорів контактної групи по Україні в Мінську.

У них беруть участь колишній президент України Леонід Кучма, спеціальний представник ОБСЄ Хайді Тальявіні, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, а також представники т.зв. "ДНР" Денис Пушилин і т.зв. "ЛНР" Владислав Дейнего.

"Європейська правда", "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: