Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ оголосила в розшук прокурора, який звільнив Лозинського

П'ятниця, 12 грудня 2014, 16:07

Генпрокуратура оголосила колишньому прокурору Київської області Володимиру Бабенку про підозру у сприянні незаконному звільненню екс-депутата Віктора Лозинського, засудженого за вбивство.

Про це сказав старший помічник генерального прокурора в особливих дорученнях Валерій Карпунцов на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

"За фактом незаконного звільнення від відбування покарання колишнього депутата Лозинського 9 грудня повідомлене про підозру колишньому прокурору Київської області", - сказав він.

За словами Карпунцова, Бабенко підозрюється в таких злочинах, як: організація службової підробки, незаконне втручання в роботу автоматизованих систем, приховання вчинення важкого злочину, заздалегідь неправдиве повідомлення про здійснення злочину зі штучним створенням доказів.

Карпунцов стверджує, що місце знаходження Бабенка не встановлене, але його оголошено у всеукраїнський розшук.

Старший помічник генерального прокурора наголосив, що на даний момент вирішується питання про оголошення колишнього прокурора Київської області в міжнародний розшук.

Крім того, 11 грудня співробітники прокуратури отримали дозвіл від Печерського районного суду Києва на затримання Бабенка для доставлення його до суду, де буде розглядатися обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як відомо, Лозинського визнано винним у вбивстві громадянина Валерія Олійника 16 червня 2009 року на території мисливських угідь екс-депутата у Кіровоградській області, де він був разом із тодішнім прокурором Голованівського району області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

Лозинського, який був народним депутатом від "Батьківщини", позбавили депутатської недоторканності після скандалу.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозінському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

У березні 2014 року Вищий спеціалізований суд у цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозинському до 10 років позбавлення волі.

11 червня Лозинський достроково вийшов із в'язниці за станом здоров'я.

У серпні Державна пенітенціарна служба скасувала рішення про переведення Лозинського на ділянку соціальної реабілітації в Бориспільській виправній колонії №119 (Київська область).

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування