Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк і Тягнибок поскаржаться послам ЄС на "виїзну" Раду

П'ятниця, 5 квітня 2013, 12:07

Опозиція поінформує послів країн-членів Європейського Союзу про проведення незаконного і неконституційного засідання парламенту в Україні.

Про це повідомив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк під час брифінгу у Верховній Раді.

"Сьогодні о 15 годині у нас зустріч із послами країн-членів Європейського Союзу. І ми підготували не просто політичне, а юридичне обґрунтування незаконності і неконституційності дій", - зазначив він.

"Я вам скажу, чим це закінчиться для Януковича. Якщо Янукович йде в радикальний сценарій, а він пішов - це сценарій виключно під його редакцією. Він пішов у радикальний сценарій: колоти країну, колоти парламент, знищувати опозицію. Ми так само підемо в радикальний сценарій", - уточнив політик.

Яценюк додав: "Ми сьогодні їх чітко попередили: прийняття законів 182 депутатами в підворотнях в цій країні не буде. І вони провокують в країні жорсткі радикальні дії".

У свою чергу глава фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявив: "Реакцію європейського і світового співтовариства, я думаю, що ви реакцію можете прогнозувати: люди є просто-на-просто шоковані, це інформація поки що з напівофіційних розмов".

"Я вчора мав попередньо ще анонсовану зустріч з послом Італії, де звісно, що проінформував про ситуацію в парламенті. Реакція світової спільноти не забариться", - підсумував він.

Як відомо, депутати від Партії регіонів та Компартії через блокування трибуни Верховної Ради провели засідання у іншій будівлі – комітетів парламенту. За словами спікера Володимира Рибака, на них прийшло 240 депутатів більшості і 4 депутати, які вийшли з фракції "Батьківщина".

У Партії регіонів вважають, що вони можуть ухвалити рішення про те, щоб ці збори вважалися засіданням Верховної Ради і поза будівлею парламенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: