"Батьківщина" проситься до Шустера змивати "брехню" Кузьміна

Понеділок, 24 грудня 2012, 11:36

"Батьківщина" вимагає від ведучого "Шустер LIVE" Савіка Шустера дати представнику опозиції виступити у спеціальному форматі для спростування неправдивої інформації.

Про це йдеться в заяві об’єднаної опозиції.

"Уже не вперше різні представники влади у форматі "без опонентів" розповідають глядачам державного каналу цинічну брехню щодо опозиції та її лідера Юлії Тимошенко", - заявили в партії.

"Не стала винятком і остання програма цього року, коли одіозний, скомпрометований перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін у режимі спецформату використав ефірний час, щоб вилити чергову порцію бруду і зухвалої брехні на головного політичного опонента чинної влади", - наголошено в заяві.

"Таким чином, ефір державного телеканалу, який існує завдяки платникам податків, було використано для свідомої дезінформації українців під прикриттям гучної назви "свобода слова". Зрозуміло, що наявність опонентів у студії не входила в плани ані Кузьміна, ані редакції", - обурюються в "Батьківщині".

На думку опозиціонерів, "цинізм останньої програми перейшов усі межі".

"З огляду на це, Об'єднана опозиція "Батьківщина" звертається до Савіка Шустера та керівництва Першого національного телеканалу з проханням надати ефірний час (аналогічний тому, що був наданий представникам влади, та в аналогічному форматі) представнику опозиції, якого визначить партія та особисто Юлія Тимошенко, для спростування неправдивої інформації, озвученої в програмі", - йдеться в заяві.

Минулої п’ятниці Кузьмін в ефірі програми "Шустер LIVE" на "Першому національному" заявив, зокрема, що "Генпрокуратура має всі підстави" пред'являти звинувачення екс-прем'єру Тимошенко "у фінансуванні" вбивства Євгена Щербаня. – але висновок німецьких лікарів не дозволяє пред'явити їй обвинувачення.

Кузьмін також заявив, що інтереси Юлії Тимошенко в США лобіюють спеціально найняті люди, в тому числі через Держдепартамент країни. Перший заступник генпрокурора посилався на слова Миколи Мельниченка, який перебуває під слідством.

Також Кузьмін стверджував, що високопоставлені особи Держдепартаменту США намагаються завадити розслідуванню справи про вбивство Євгена Щербаня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: