Кузьмін не проти з'їздити до Лондона через позов Тимошенко

П'ятниця, 21 вересня 2012, 14:59

Генпрокуратура заявляє, що станом на 20 вересня у лондонський суд позовних заяв до першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна не надходило.

Про це йдеться в повідомленні його прес-служби Генпрокуратури.

"Станом на 20 вересня у лондонський суд позовних заяв до Кузьміна чи Генпрокуратури не надходило та не зареєстровано", - йдеться в повідомленні.

Однак Кузьмін готовий взяти участь в засіданні суду з розгляду позову Юлії Тимошенко до нього.

"Я особисто готовий брати участь у засіданні суду", - зазначив він.

Як відомо, станом на 17 вересня захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко подав позов до лондонського суду до першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна з вимогою спростувати інформацію, поширену ним в інтерв'ю ВВС.

В березні 2012 року Кузьмін дав інтерв'ю британській телекомпанії ВВС, в якому, зокрема, заявив, що Генпрокуратура перевіряє інформацію про причетність Тимошенко до фінансування вбивства екс-депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Крім того, Кузьмін заявив, що стосовно Тимошенко було порушено і розслідувалася "близько десятка кримінальних справ". "Всі справи стосовно Тимошенко закінчені", - зазначив Кузьмін.

У той же час, за інформацією Власенка, заступник генпрокурора "перебільшив" кількість справ, порушених стосовно екс-прем'єра. Крім того, за словами Власенка, на момент інтерв'ю досудове слідство за трьома кримінальними справами не було закінчено.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: