Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв заступився за Тимошенко

Неділя, 29 квітня 2012, 09:57

Переслідування політичних супротивників в Україні кидає тінь і на саму державу, і на тих, хто такі рішення приймає.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв в ході засідання Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини, повідомляє Інтерфакс.

В ході засідання прозвучала теза про те, що російський МЗС відзначає порушення тільки в тих країнах, які критикують Росію, але при цьому складні проблеми прав людини в країнах-союзниках РФ залишаються не помічені Москвою, а критика щодо них у міжнародних організаціях блокується російськими дипломатами.

Медведєв не погодився з цим висловлюванням, підкресливши, що, наприклад, в певний період і йому, і МЗС довелося "зробити досить жорсткі заяви, що стосуються дотримання прав в Білорусі, на Україні".

Він зазначив, що це "дійсно дуже близькі країни", і по цілому ряду справ, які розглядаються в даний час, на Росію "дуже сильно ображалися".

"Тим не менш, це була і моя позиція, і я МЗС давав вказівки, в частині переслідування політичних противників - це абсолютно неприйнятно, це кидає тінь і на саму державу, наприклад, якщо говорити про Україну, і на тих, хто такі рішення приймає", - сказав президент РФ.

"Можна ненавидіти один одного, можна говорити все, що завгодно в полемічному запалі, і в запалі політичної боротьби, але коли на лаві підсудних і у в'язниці опиняються учасники президентських перегонів, прямі суперники по політичному процесу, це, як мінімум, викликає величезне здивування, навіть з урахуванням наших багатих тоталітарних традицій", - зазначив Медведєв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: