Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корнійчук: підвищення бар'єру в Раду - дискримінація

П'ятниця, 15 квітня 2011, 11:42

Пропозиція про підвищення прохідного бар'єру для партій на парламентських виборах є "політичною дискримінацією".

Про це заявив екс-заступник міністра юстиції Євген Корнійчук в ході інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net.

"Вважаю рішення уряду про підвищення прохідного бар'єру для політичних партій до 5% політичною дискримінацією", - зазначив він.

За словами Корнійчука, такий порядок речей може задовольнити лише дві-три політичні сили, які на сьогоднішній день мають рейтинг понад 5%.

"Але зауважу, що за соціологією сьогодні їх загальна підтримка в суспільстві (мається на увазі цих трьох політичних сил) не перевищить 25%", - заявив екс-чиновник.

"Це означає, що у разі, якщо вони пройдуть, вони отримають величезний бонус, але тим самим не дозволять політичним партіям, які мають два-три-чотири відсотки, бути представленими в парламенті", - пояснив він.

Ще одним дискримінаційним заходом Корнійчук вважає неможливість для кандидатів у депутати балотуватися одночасно за партійним списком і в мажоритарному окрузі.

"Багато самодостатніх людей не захочуть ризикувати і, ймовірно, приймуть рішення на користь мажоритарного округу", - пояснив він.

"Відносно змішаної системи - вважаю пропозицію уряду правильною, оскільки вибори за суто партійними списками показали свою неспроможність і привели до нинішнього парламенту багато охоронців, секретарок та водіїв", - додав Корнійчук.

"І останнє: з великим жалем звернув увагу на те, що в запропонованому урядом законопроекті залишена можливість депутатам-мажоритарникам самовисуватися. Тобто, робити це без підтримки політичних партій", - сказав він.

За словами екс-чиновника, "це серйозний удар по розвитку партій в Україні в цілому і може призвести до того, що над ідеологією буде превалювати гречка". "Отримаємо 225 Черновецьких", - додав Корнійчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: