Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відповідь Дейнезі: Якщо є підтвердження корупції Федорова – було б добре їх оприлюднити

Понеділок, 27 листопада 2023, 12:14

Віталій Дейнега (ексзаступник Резнікова з діджиталізації) звинуватив Михайла Федорова у співучасті в корупції ексголови держспецзвʼязку (ДССЗЗІ) Юрія Щиголя:

"Ну і в чергове нагадаю, що ДССЗЗІ, на мою думку – це права рука і гаманець Мінцифри".

Далі Віталій заявив, що нібито саме за протидію корупції Федоров і лобіював його звільнення з посади заступника міністра оборони.

Реклама:

І звинуватив антикорупційних активістів у тому, що покривають корупцію Мінцифри.

Читайте колонку Віталія Дейнеги: Корупція в стилі SMART

Ми в Центрі протидії корупції (ЦПК) уважно стежимо за ходом справи НАБУ/САП проти колишнього голови ДССЗЗІ і інших фігурантів, зокрема слухали всі засідання судів.

Наразі про причетність міністра Федорова до конкретно цієї справи в озвучених НАБУ/САП матеріалах не йшлося. Розслідування триває.

Якщо Віталій Дейнега, як ексзаступник міністра, має документальні підтвердження корупції Федорова – було б добре їх оприлюднити. Саме так ми працюємо в ЦПК.

Зокрема, у кейсі про яйця по 17 міністра Резнікова журналіст Ніколов оприлюднив договори, на які ми спирались у своїй роботі.

Тоді пояснення Рєзнікова зводились до того, що МО купували яйця кілограмами. А потім Рахункова палата офіційно підтвердила, що це брехня.

Інший ексзаступник міністра Рєзнікова Шаповалов має ТРИ підозри. Останню отримав за те, що у 2022 році закупив неякісну форму для ЗСУ за майже мільярд гривень.

Однак з невідомих причин про корупцію в стилі SMART у Міноборони Резнікова Дейнега нічого не пише.

Як і про те, що він отримав посаду якраз у розпал скандалу, що – при всій повазі – виглядало як спроба Резнікова пригасити новим заступником корупційну пожежу. На що Віталій чомусь погодився – і отримав результат.

Чи хотів новий міністр оборони спиратись на таку історію у своїй кадровій політиці – питання відкрите.

Крім того, у мене особисто, як у військовослужбовця, є питання щодо того, чому за сім місяців Міноборони жодним чином не просунулось у низці профільних для Дейнеги діджитал-питаннях.

Наприклад, про паперове пекло в армії можете запитати в будь-якого військовослужбовця.

Або будь-якого військовослужбовця можна посадити за використання нелегалізованих МО бойових систем (воювати без яких неможливо).

Було б добре почитати в нових блогах і про це.

Віталій Шабунін

Джерело

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

На порозі катастрофи. Розподілена генерація – шанс уникнути зимового блекауту

Три причини, чому саме зараз пора об'єктивно оцінити роботу АРМА

Чому управління відходами комерційної та промислової упаковки повинні здійснювати виробники

Де межа між національними інтересами та захистом права власності?

Червень великих подій: що чекати Україні?

Як видавцеві захистити авторське право: дослідження книжкового ринку