Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клавіатурні війська. Як можна допомогти на війні

П'ятниця, 25 лютого 2022, 21:30

Друзі від бізнесу, ті хто корисніший за клавіатурою, ніж з автоматом і думає, що може зараз зробити. Мій план такий:

  1. Витягувати своїх у безпеку. Тих, хто не братиме в руки зброю і не потрібен на сході, півдні і центрі - на захід.
  2. Потім працювати над тим щоб завдати якнайбільшої шкоди ворогу і зупинити війну.
  3. Говорити зі знайомими росіянами і разом шукати способи як вони можуть допомогти зупинити війну

Деталі:

  1. Витягувати своїх

1.1. Немає честі у тому, щоб цивільним сидіти у місті в облозі чи окупації. Сидіти без світла, тепла, води, під обстрілами, із старшими, дітьми, жінками. Замість того - ви самі знаєте - з клавіатурою з вас значно більше користі ніж із автоматом.

1.2. Бачу, що люди вагаються. Бояться їхати, думають що пронесе. Моя логіка така - для не-бійця, ризик залишатися у місті - нескінченний у часі. Також він зростає щодня. Ризик їхати - скінченний у часі - доїхав на захід і ти у значно більшій безпеці. Також, з точки зору частоти обстрілів - ризик поїздки виглядає нижчим за ризик кількох днів у місті

1.3. Використовуйте додаток для координації тих, кому потрібна евакуація і тих хто може допомогти https://www.ukrainenow.org/

1.4. Наскільки розумію – з Київського та інших вокзалів ходять поїзди, там можна пробувати виїхати, якщо інших варіантів немає

1.5. Хтось знає ще як людям виїхати? Чи є список перевізників які возять за гроші? Ще щось? Схоже що тут є чимала незадоволена потреба наразі

1.6. Поселення - тут не повинно бути проблем. Українці допоможуть українцям і поселять удома. Школи, університети, культурні інституції будуть перетворюватися на прихистки. Також, наші західні друзі з Європи допоможуть з гуманітарною допомогою

1.6. Тепер, коли ви у безпеці – можна переходити до другої частини

  1. Завдати якнайбільшої шкоди ворогу і зупинити війну. Клавіатурними військами.

Пишіть, малюйте, придумуйте, хакайте, програмуйте, організовуйте, пояснюйте, використовуйте свої знайомства і зв’язки, переконуйте, доносьте інформацію по усьому світу. 

2.1. Пишіть. Журналісти і літератори - ваша праця безцінна. Будь-хто хто має значну аудиторію у соціальних медіа, особливо закордонну - використовуйте це. Це ваш обов’язок. Ви не маєте права мовчати.

2.2. Малюйте. Дизайнери, ілюстратори і художники. Ви створюєте картинку, яку побачить увесь світ. Це ваша можливість використати свій талант і це ваш обов’язок.

2.3. Придумуйте. Креативники, філософи, винахідники - ви маєте сфокусуватися лише на одному - як перемогти агресора і зупинити війну.

2.4. Хакайте. Зламуйте російські урядові і армійські сайти, екаунти пропагандистів і представників влади у соцмедіа, об’єкти інфраструктури, усе до чого можете дотягнутися. Підключайте друзі і колег з усього світу. Це війна, їм має бути боляче.

2.5. Програмуйте. Думайте що треба закодити і кодьте. Координуйтеся з іншими групами і питайте, яка допомога їм потрібна. Придумуйте продукти які можуть вирішити нагальні потреби.

2.6.  Організовуйте. Ексель таблиці - ваша зброя. Логістика, управління людьми, системність - ваші суперсили. Координуйте групи, складайте списки тих, кому треба допомога, об’єднуйте групи які працюють над схожими задачами, щоб підвищити ефективність.

2.7. Використовуйте свої знайомства і зв’язки. Ми хочемо, щоб кожна відома людина західного світу виступила з підтримкою України. Ми хочемо, щоб Маск, Кардашьяни і Зендайя закликали світ:

  • заблокувати Росії SWIFT
  • дати Україні повітряне прикриття
  • прислати нам ще більше ще потужнішої зброї
  • бойкотувати усі російські товари
  • припинити будь-яку співпрацю з росіянами які не висловлюються публічно проти війни
  • задіяли увесь свій вплив, щоб припинити війну

Якщо ви знаєте когось, хто знає сенатора чи депутата Бундестагу - це теж зв’язки.  Задійте їх, щоб досягти наших цілей.

2.8. Переконуйте – де це може бути ефективним. Шукайте аргументи на підтримку важливих для нас тез і діліться ними онлайн - щоб озброювати ними усіх, кому вони корисні.

2.9. Знаєте репортера провідного світового медіа чи вузькопрофільного ЗМІ - чудово. Розкажіть йому що тут відбувається і яка допомога потрібна, або ж скеруйте його до того, хто зможе добре розповісти.

  1. Говоріть з росіянами.

3.1. У Росії більшість людей не хоче цієї війни – пам’ятайте. Вони не розуміють навіщо, не хочуть смертей своїх синів і друзів, не хочуть санкцій, не хочуть Путіна – його рейтинг до війни – менше 30% і той був роздутий. Зараз має падати на дно.

3.2. Вони не знають усієї правди з державних медіа, але вони дізнаються її через ваші соціальні медіа, через висловлювання знаменитостей, фото і відео зі світових ЗМІ

3.3. Там є люди які не бояться виходити на мітинги і не бояться публічно висловлюватися. Їх потрібно підтримувати, поширювати їхні матеріали, ділитися з російськими знайомими. Таких людей має стати більше – критично багато.

3.4. Пояснюйте справжні причини і наслідки цієї війни. Тримайтеся у полеміці. Будьте емоційними, але без особистої ненависті. Росіяни які не хочуть війни у даній ситуації є нашими союзниками - не ворогами.

3.5. Що можуть робити росіяни – і ті що живуть у Росії і ті що в еміграції:

- виходити на протести

- висловлюватися публічно у соціальних медіа

- підписати петицію

- переказувати гроші на допомогу Україні, купувати наші військові облігації. Деталі тут: https://bank.gov.ua/.../natsionalniy-bank-vidkriv...

- емігрувати з Росії і брати з собою найкращих і найрозумніших

- вимагати припинення війни

- вимагати відставки російського президента і уряду

- заявляти про непідтримку війни окремими територіальними округами Росії

- блокувати військових на російських базах

- повалити владу в Росії силовими методами

- робити багато з тих речей що вже перелічені вище у секції 2.

Поширте цей пост – треба, щоб клавіатурні війська були озброєні і з ідеями до дії. І пишіть свої ідеї у коментарях.

Джерело

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Сьогодні українська мова є в більшій небезпеці, ніж в 2022 році

Пам'яті Ірини Цибух

На порозі катастрофи. Розподілена генерація – шанс уникнути зимового блекауту

Три причини, чому саме зараз пора об'єктивно оцінити роботу АРМА

Чому управління відходами комерційної та промислової упаковки повинні здійснювати виробники

Де межа між національними інтересами та захистом права власності?