Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проблема – не Фокін. Проблема – у проросійській політиці Зеленського

Вівторок, 15 вересня 2020, 09:00

Звісно, "особиста думка"  Вітольда Фокіна – це відверте підігравання Кремлю. Але погляди реанімованого старого політика були б хіба приводом для сумних жартів та відсторонення від справ національної безпеки, якби проблема була в ньому. 

Разом з іншими подіями останнього року пазл складається в одну велику державну зраду. В центрі якої – президент Зеленський і його оточення.

Березень 2020

Спроба створити дорадчу "консультаційну раду" при Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, до якої мали увійти представники "тієї сторони". 

По факту – спроба легітимізувати терористичні утворення, створивши прямий діалог України з маріонетковими псевдореспубліками, чого наша держава уникала, а РФ домагалася всі роки війни.

Травень 2020

Влада спробувала "забути"  про те, що спливає термін дії санкцій проти російських соцмереж

"Голос" нагадав: я зібрав 156 депутатських підписів за позачергове засідання, на якому парламент прийняв постанову про продовження санкцій. Президент змушений був підписати указ.

Липень 2020

"Слуги" разом з головою Верховної Ради Дмитром Разумковим припускали зміну мовного закону на користь російської мови. Спроба була 13 липня, але через мітинг опозиції проєкт закону не розглянули.

Цього ж місяця – спроба провести вибори в ОРДЛО.

Рада ухвалила постанову про проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року. В 4 пункті постанови йдеться, що вибори не можуть бути проведені на окупованих територіях до їхньої повної "реінтеграції за стандартами ООН". Тобто виключає проведення виборів на тривалий час навіть після номінальної деокупації і виведення військ. 

Цей сценарій, який відстоював "Голос", став кісткою в горлі Кремлю: Путін поставив ультиматум про зміну 4 пункту постанови. Про це заявив голова української делегації Леонід Кравчук. Він також намагався переконати профільний Комітет ВР у необхідності виконати російську вимогу. 

Реклама:
Наразі постанова не змінена, але з боку влади є спроби пошуку інших рішень для проведення виборів на Донбасі на догоду РФ.

Також у липні прогриміли новини про зрив спецоперації по затриманню бойовиків ПВК Вагнера. Журналісти повідомили, що це сталося під час звіту Зеленському вже екс начальника ГУР МОУ Василя Бурби в Офісі Президента, керівник якого Андрій Єрмак наполіг на скасуванні операції через потенційне погіршення переговорів з Росією.

Вересень 2020

Генпрокурорка Ірина Венедіктова призначила своїм заступником юриста Медведчука Максима Якубовського. 

Віддала йому напрямки по справах Майдану, військових злочинах в ОПК і справи катування правоохоронцями. Раніше ця "на 200% своя людина" президента як тимчасовий керівник Державного бюро розслідувань протягнула у заступники директора ДБР адвоката Януковича Олександра Бабікова.

У вересні разом із законопроєктом №3971, який уточнював і виправляв окремі норми Виборчого кодексу, влада намагалась протиснути норму про надання Центральній виборчій комісії не властивого їй повноваження проводити "опитування громадської думки" в день виборів

Де-факто це квазіреферендум, який за поданням Кабміну мала би проводити ЦВК. Завдяки тиску "Голосу" і великому розголосу правку не підтримали на рівні профільного Комітету ВР. Тому монобільшість провалила голосування в Раді, однак того ж дня окремі "слуги" зареєстрували новий законопроєкт №4043 – суто про "опитування громадської думки" в день виборів. Проєкт в процесі розгляду парламентом. 

На цьому влада не зупинилась: ТКГ домовилась провести "спільне інспектування" український позицій біля Горлівки. Тобто допустити терористів на огляд позицій Збройних сил України. Під тиском громадськості влада відмовилася від цієї небезпечної ідеї.

Лобістами російських ультиматумів з українського боку ТКГ виступають Кравчук і Фокін, призначені Зеленським. І їхній тиск в інтересах Росії – відповідальність президента.

Так, можливо РФ і не збирається робити масований наступ на Київ. Але в її планах – лишити нам інфіковану частину території, яка юридично буде українською, але фактично контролюватиметься Росією і буде розвалювати нашу державу зсередини.

Саме це Росії допомагає зробити команда Зеленського.

Тому зараз "слуги народу" намагатимуться знайти всі способи, щоб пропхати в Раді закон про квазіреферендум. Щоб зманіпулювати думкою людей і отримати підстави для проведення виборів на окупованих територіях. Піти на поступки Росії і отримати ракову пухлину у вигляді просякнутого російською пропагандою Донбасу.

Роман Лозинський, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.  








Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

На порозі катастрофи. Розподілена генерація – шанс уникнути зимового блекауту

Три причини, чому саме зараз пора об'єктивно оцінити роботу АРМА

Чому управління відходами комерційної та промислової упаковки повинні здійснювати виробники

Де межа між національними інтересами та захистом права власності?

Червень великих подій: що чекати Україні?

Як видавцеві захистити авторське право: дослідження книжкового ринку