У "Слузі народу" призупинили членство Одарченка, якого підозрюють в підкупі Найєма

Четвер, 23 листопада 2023, 17:56
У Слузі народу призупинили членство Одарченка, якого підозрюють в підкупі Найєма
АНДРІЙ ОДАРЧЕНКО, ФОТО FACEBOOK

За рішенням голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді членство депутата Андрія Одарченка, якого підозрюють у підкупі голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма, призупинене на час проведення розслідування НАБУ.

Джерело: "Радіо Свобода" з посиланням на пресслужбу партії

Дослівно: "Це стандартна процедура, яка застосовується нами в подібних випадках. Остаточне рішення щодо нього буде прийнято за результатами слідства. Але ще раз хочемо наголосити, що як і в попередніх випадках, ніхто нікого вигороджувати не буде. Політична відповідальність уже настала. Далі справа за антикорупційними органами".

Реклама:

Раніше голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила, що виключення депутата Андрія Одарченка з партії розгляне дисциплінарна комісія. Вона зазначила, що політична сила "дуже швидко" реагує, коли йдеться про виключення з партії чи фракції.

Передісторія:

  • 21 листопада САП та НАБУ повідомили про підозру нардепу від фракції "Слуги народу" Андрію Одарченку, який намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма. Нардеп хотів, щоб з фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили кошти на ремонт будівель університету, в якому Одарченко обіймав посаду ректора (дію контракту якого призупинено).
  • За версією слідства підозрюваний надав топпосадовцю частину хабаря у розмірі 0,39 біткоїна, що було еквівалентно 10 тис доларів.
  • 22 листопада Вищий антикорупційний суд арештував Одарченка на два місяці.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: