"Ющенко" обещает сделать Украину колонией США

Четверг, 3 апреля 2003, 14:23
Война против Ющенко продолжается. В среду фальшивки обнаружили на Кировоградщине. Псевдо-письмо по смыслу адекватно тому, 750-тысячный тираж которого был арестован в Киеве две недели назад. Новый удар по Ющенко нанесен с фронта сельского электората. В письме речь идет об аграрной реформе "глазами Ющенко".

Политически осведомленной аудитории читать фальшивки интересно как произведения стеба и пародии. Однако рассчитаны они на провинцию, где население не готово отличить настоящего Ющенко от сфабрикованного.

В фальшивках Ющенко заявляет, что надо и дальше продолжать реформу и включить в нее... "приусадебные участки"! То есть псевдо-ющенко собирается посягнуть на последнее, что осталось у селян. "Главная цель аграрной политики – выгнать с земли бездельников и найти новых, действительно эффективных собственников... Возможно, пострадают не только бездельники, но и просто не очень проворные работники. Однако такова уж логика рыночных отношений".

Следующий абзац вообще сложно читать без смеха, это просто издевательство над здравым смыслом. Но поймут ли фальшь крестьяне? Ненастоящий Ющенко сообщает, что при избрании его президентом "в соответствии с договоренностью, лучшие агрофирмы США и Канады получат наиболее перспективные участки украинских черноземов и пришлют к нам несколько тысяч своих представителей; трудолюбивые американские фермеры станут настоящими хозяевами земли". Теперь представьте себе реакцию на сказанное в украинской глубинке!

Письма были найдены на Кировоградщине, в сельскохозяйственном поясе Украины. Как сообщает пресс-служба "Нашей Украины", листовки обнаружили в городах Светловодск и Александровка. Характерно, что в этом округе на выборах 2002 блок Ющенко был вторым - после коммунистов. И здесь у "Нашей Украины" показатель лучше, чем в целом по области, где они четвертые (15% против 10% соответственно).

Еще один абзац из письма показывает попытку технологов противопоставить Ющенко левым. "С какой злостью напали на нее [аграрную реформу] левые партии! Коммунисты и социалисты даже пробовали опротестовать законность реформы в Конституционном Суде!" Следует отметить, что на Кировоградщине первыми были именно коммунисты и социалисты.

Еще одна цель третьего письма - та же, что и в предыдущих: полностью перекрыть канал общения Ющенко и оппозиционеров с избирателями. Тем не менее остается вопрос - как могли всплыть на поверхность листовки, арестованные прокуратурой? То ли враги нашли новые цеха, то ли следствие не там ищет.

Полностью текст листовки выглядит так:

Відкритий лист моїм виборцям

Мої дорогі маленькі українці! Хлібороби! Ви знаєте – я завжди обстоював чесну та прозору політику. І давно вже хотів поговорити з Вами цілком відверто. Про що? – запитаєте Ви. Зрозуміло, про найважливіше – про нашу рідну землю, про найродючішу у світі українську землю-годувальницю.

Чим була наша земля в часи колгоспно-кріпосницького рабства? "Всенародною власністю", яка годувала лише зграю номенклатурників і ненажерливого голову колгоспу. Навіть після здобуття незалежності ситуація майже не змінилася. Зміни почалися лише наприкінці 1999 року, коли було видано Указ про реформування аграрного сектору. Аграрна реформа була повністю погоджена з кращими фахівцями Світового Банку і Міжнародного Валютного Фонду, її підтримав уряд Сполучених Штатів України й особисто тодішній президент США Білл Клінтон. Зрозуміло, радикальне реформування, передбачене Указом, ніколи не могло бути здійснено, якби не було уряду, готового піти на будь-які жертви заради рішучого прориву на цьому шляху. І такий уряд був! Це був мій уряд – уряд, який я сформував, ставши прем'єр-міністром у грудні 1999 року.

Звісно, зараз, із відстані кількох років ми бачимо, що в аграрної реформи 2000 року були свої недоліки. Насамперед, йдеться про її недостатню радикальність. Скільки міг, я робив гострішою ринкову спрямованість перетворень. Мій уряд ухвалив у цьому напрямі чимало постанов. Зокрема, в січні 2000 року ухвалена постанова про впровадження в практику господарювання ринкових підходів і про заборону органам виконавчої влади втручатися в забезпечення сільськогосподарських товаровиробників матеріально-технічними ресурсами. І реформа пішла! Вже за перший рік мого прем'єрства було ліквідовано більше 10 тисяч колгоспів. Я вважаю, це був вражаючий успіх.

Звичайно, нам вдалося не все. Однак згадаймо, в яких умовах мені доводилося боротися за аграрну реформу! З якою люттю напали на неї ліві партії! Комуністи й соціалісти навіть пробували заперечити законність реформи в Конституційному Суді! Ліві називали реформу "найбільшим злочином перед Україною та її народом". Вони малювали селянам найпохмуріші перспективи – масове скорочення робочих місць, зруйнування інфраструктури, розкрадання господарств, зубожіння більшості хліборобів і соціально-класове розшарування селянства.

Нарешті, вони вважали найбільшою небезпекою купівлю нашої землі задешево криміналітетом і закордонними господарями! Вони не розуміли і не змогли зрозуміти, що саме це і мало стати головним результатом аграрної реформи – вигнання із землі ледарів і нероб і прихід, ефективного приватного власника. З точки зору ринкової економіки не має ніякого значення хто і звідки приніс гроші! Головне – щоб гроші були!

На жаль, саме тут ми зіткнулися з неочікуваними труднощами. Ефективний закордонний власник поки не прийшов на нашу землю. Головна причина – недостатня, обмежена радикальність реформи, її половинчате виконання. Сьогодні очевидно, що появу на землі справжніх господарів треба підштовхнути. І якщо інвестори поки не стали в загальнонаціональному масштабі скуповувати орні землі, необхідно зробити наступний крок і включити в реформи присадибні ділянки!

Повторюю - головна мета аграрної політики – вигнати з землі ледарів і знайти нових, справді ефективних власників. Я розумію, що поглиблення аграрної реформи може потягти за собою деякі перекоси, можливо, постраждають не лише нероби, але й просто не дуже вправні працівники. Однак така вже логіка ринкових відносин, і ніякі жертви не спинять нас на шляху до Національного Відродження.

Проте, багато прогресивних починань мого уряду було заморожено одразу після моєї відставки. Знову час від часу селу дають чергову подачку, замасковану під кредити чи під пільгові поставки паливно-мастильних матеріалів, техніки і добрив. Далі це терпіти неможливо! Ми з Вами зобов'язані довести аграрну реформу до кінця. Нам під силу стерти з нашої України залишки колгоспно-кріпосницького рабства і провести повний і загальний перерозподіл землі. І я знаю, як зробити останній, рішучий прорив!

Під час своєї останньої поїздки до Америки я глибоко й детально обговорював це питання з поважними банкірами, видатними американськими підприємствами та високими урядовими посадовцями. Ми домовилися, що, коли я стану Президентом України, нам рішуче допоможуть остаточно закінчити реформування українського села. Згідно з домовленістю, кращі агрофірми
США і Канади отримають найперспективніші ділянки українських чорноземів і надішлють до нас кілька тисяч своїх представників. Працелюбні американські фермери стануть справжніми господарями землі. За дієвої підтримки кращих з нинішніх керівників сільськогосподарських підприємств вони покладуть край пережиткам колгоспного ладу, і насамперед найстрашнішим з них – крадіжкам і ледарству!

Я впевнений – Ви схвалите й підтримаєте це прогресивне, ринкове рішення земельного питання. Фермерський період стане завершальним етапом аграрної реформи, і наша багатостраждальна земля знайде, нарешті, свого довгоочікуваного господаря. Тільки так ми досягнемо справжнього Національного Відродження нашої рідної України!

Щиро Ваш,
Віктор Ющенко


P.S. Блок "Наша Украина" в заявлении по поводу третьей партии открыток сравнивает авторов фальшивки с Геббельсом, руководствующимся правилом - чем наглее вранье, тем больше ему верят. "Они бессовестно искажают факты, вешают эту лапшу на уши граждан, которые еще не забыли, что именно правительство Ющенко выдало крестьянам пенсию живыми деньгами, ликвидировало бартер, установило баланс цен на сельскохозяйственную продукцию, дало крестьянам льготные кредиты", говорится в заявлении блока.

Из последних событий авторы заявления сделали такой вывод – "инициаторы этих криминальных игрищ имеют надежное прикрытие, огромный финансовый и административный ресурс", и намекают на СДПУ(О): "Они не задумываются, сколько их фирмы срубили пихт в Закарпатье, чтобы в который раз засорить Украину лживой бумажной пропагандой. Сколько домов снесет после этого весенняя стихия из-за их непомерных амбиций. Им это безразлично".

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования