Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шрі-Ланка хоче повернути найманців, які воюють на боці Росії проти України

Четвер, 16 травня 2024, 22:18
Шрі-Ланка хоче повернути найманців, які воюють на боці Росії проти України
прапор Шрі-Лінки. фото - getty images

Шрі-Ланка відправляє високопоставлену делегацію до Росії, щоб виявити й повернути додому своїх громадян, які воюють проти України.

Джерело: Reuters з посиланням на міністра закордонних справ Шрі-Ланки Тарака Баласурія

Деталі: Повідомляється, що члени делегації розслідуватимуть долі сотні громадян, які можуть брати участь у війні в Україні.

Реклама:

Зазначається, що на території Шрі-Ланки розслідування триває з початку травня.

Пряма мова міністра: "Головна складність полягає у тому, аби визначити точну кількість таких осіб у Росії. Неофіційні дані свідчать, що в Росії перебувають близько 600-800 шріланкійців".

Деталі: За його словами, до складу делегації увійде міністр оборони Шрі-Ланки Камаль Гунаратне, який раніше був послом у РФ.

ВІДЕО ДНЯ

Reuters стверджує також, що за даними міністерства оборони Шрі-Ланки, щонайменше 16 військових у відставці загинули в Україні.

За даними видання, колишні шріланкійські військовослужбовці вже певний час регулярно отримують запрошення приєднатися до війни Росії проти України. Їм обіцяють високі зарплати та перспективи набуття російського громадянства. Міністерство оборони Шрі-Ланки неодноразово попереджало не погоджуватися на це шахрайство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: