Посол Польщі: Повернення чоловіків до України силою важко уявити

П'ятниця, 10 травня 2024, 12:33
Посол Польщі: Повернення чоловіків до України силою важко уявити
Ярослав Гузи, фото: Getty Images

Посол Польщі в Україні Ярослав Гузи заявив, що його держава навряд чи допомагатиме Києві повернути українців призовного віку силою та очікує, що дискусія щодо цього питання триватиме між країнами ЄС.

Джерело: посол Польщі в інтерв’ю "Укрінформу", повідомляє "Європейська правда"

Пряма мова: "Досить важко уявити, що польська влада повертатиме чоловіків призовного віку в Україну силою. Такого не станеться. Німеччина вже заявила, що такі чоловіки можуть залишатися, навіть якщо у них немає дійсних проїзних документів. Я очікую, що також триватиме дискусія і між країнами ЄС".

Реклама:

Деталі: Посол зауважив, що на цей момент в польському уряді немає єдиної позиції з приводу допомоги Україні повернути чоловіків призовного віку.

Дипломат зазначив, що Польща перебуває в іншому становищі, ніж деякі західні країни, бо в Польщі зараз проживають мільйони українців.

Гузи зауважив, що на практиці не всі люди готові захищати свою країну зброєю. 

ВІДЕО ДНЯ

"Пам’ятаю, як на початку повної масштабної війни багато українських чоловіків поверталися в Україну. Але я розумію, що всі добровольці вже це зробили. Можливо, допоможуть якісь стимули", – відзначив посол.

Гузи сказав, що, на його думку, служба у війську в нинішніх обставинах є обов’язком. "Але моя особиста думка не означає, що я радив би комусь примушувати воювати тих, хто не хоче повертатися в Україну", – сказав дипломат.

Передісторія:

Читайте такожСправедливість, що шкодить. Які наслідки матиме рішення про "покарання" українців за кордоном

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: