ГУР: Під час атак на об’єкти в російському Татарстані іноземна зброя не використовувалася

Середа, 3 квітня 2024, 12:44
ГУР: Під час атак на об’єкти в російському Татарстані іноземна зброя не використовувалася
ФОТО ІЗ СОЦМЕРЕЖ

Під час ударів дронами по об’єктах у російських містах Єлабуга та Нижньокамськ не використовувалася зброя іноземного виробництва.

Джерело: представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі "Радіо Свобода"

Деталі: При цьому представник ГУР зазначив, що не буде офіційно підтверджувати чи спростувати причетність військової розвідки чи СБУ до подій в Татарстані.

Реклама:

Юсов не уточнив, чим саме могли бути уражені об’єкти на території РФ, які знаходяться на відстані понад 1000 кілометрів від України, однак зауважив, що українська галузь безпілотних літальних апаратів "розвивається дуже динамічно".

Пряма мова: "Ми бачимо, що гуркіт та бавовна на території держави-агресора продовжуються, продовжуються саме на військових об’єктах, які безпосередньо задіяні в геноцидній війні Росії проти України. Можемо констатувати, що в цих подіях зброя і засоби іноземного виробництва наших партнерів не використовуються. Це факт.

Українська галузь виробництва безпілотних летальних апаратів розвивається, і розвивається дуже динамічно, це факт. Цього не варто приховувати. Звичайно, всі сучасні технології, які є в світі, вони застосовуються для того, щоб удосконалювати українські засоби ураження. І що стосується відстані, і що стосується автономності і точності. Так, над цим всім робота ведеться. І сучасні технології там застосовуються.

ВІДЕО ДНЯ

Коли буде можливість, ми це все зможемо детальніше побачити і проговорити. Коли з’явилась можливість показати Мagura V5 (український багатоцільовий надводний безпілотний човен), то, власне, світ побачив достатньо детально і зблизька. Поки що додаткова інформація на цю тему, скажімо, небажана з міркувань безпеки".

Деталі: Представник ГУР також підтвердив, що на одному з підприємств, яке було атаковане БПЛА, було виробництво зі складання дронів-камікадзе. Також, з його слів, одна з будівель поруч із підприємством була уражена російською ППО.

Пряма мова: "Так, мова йде, зокрема, про підприємство зі складання "Шахедів" і так званих "Гераней". І, власне, цілі були уражені. Цікавим моментом є те, що частина руйнувань інших сусідніх об’єктів була наслідком дії російської так званої протиповітряної оборони, протиракетної. Це не вперше. Намагаючись збивати якісь інші цілі, вони самі собі, як правило, найбільше і шкодять".

Передісторія:

  • Вранці 2 квітня дрони атакували підприємства Татарстана – в Єлабузі та Нижньокамську. Місцева влада заявила, що серйозних руйнувань немає, а технологічний процес підприємств не порушений. За даними джерела "Української правди" в ГУР МО, це була спецоперація українських розвідників. Безпілотники атакували завод, на якому збирають іранські "Шахеди", маркуючи їх під "Герань-2".
  • Пресслужба особливої економічної зони "Алабуга" заявила, що дрони були "оснащені обладнанням країн НАТО". 
  • Один безпілотник ударив по нафтопереробному заводу "ТАНЕКО" у Нижньокамську та поцілив у технологічну установку, після чого почалася пожежа. Джерела УП повідомили, що атака на НПЗ була спільною операцією Служби безпеки України та Головного управління розвідки МОУ. За даними УП, український дрон влучив в установку первинної переробки нафти на заводі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: