Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одинадцять порушників кордону проти Тиси: двох рятували, один зламав ногу

Середа, 6 березня 2024, 13:15
Одинадцять порушників кордону проти Тиси: двох рятували, один зламав ногу
фото ДПСУ

Наряди відділу прикордонної служби "Тячів" Мукачівського загону 5 березня 2024 року припинили кілька спроб порушення річкової ділянки кордону з Румунією.

Джерело: Держприкордонслужба

Деталі: Спершу військовослужбовці цього підрозділу поблизу Тиси виявили групу з семи чоловіків. На законні вимоги прикордонників зупинитися, порушники кинулися навтьоки. П’ятеро з них стрибнули у воду. Зрозумівши наскільки глибока та стрімка річка, троє одразу повернулися і спробували сховатися у чагарниках. Двох інших довелось рятувати прикордонникам. Ще двох знайшли за допомогою безпілотника.

Реклама:

Затриманими виявились жителі Тернопільщини, Сумщини, Харківщини, Рівненщини та Київщини. Чоловіки зізналися, що скористалися послугами переправників, яким кожен із них мав заплатити від 4 до 8,5 тисяч доларів.

Крім цієї групи, у вівторок прикордонники відділу "Тячів" біля Тиси затримали трьох чоловіків, які є жителями Кіровоградщини, Київщини та Харківщини. Ще один порушник кордону – киянин – на підході до річки травмувався під час спроби подолання загороджувального паркану. Військовослужбовці Держприкордонслужби надали йому допомогу, доставили в лікарню, де травмованому діагностували закритий перелом п’яткової кістки зі зміщенням.

 
фото дпсу
 
фото дпсу

Стосовно усіх затриманих порушників прикордонники склали адмінпротоколи за спробу незаконного перетинання державного кордону України.

ВІДЕО ДНЯ

Правову оцінку їхнім діям надаватиме суд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: