Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шмигаль прибув на переговори до Польщі

Четвер, 28 березня 2024, 11:44
Шмигаль прибув на переговори до Польщі
Денис Шмигаль, Дональд Туск, фото: Telegram

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у четвер, 28 березня, прибув до польської столиці Варшави на міжурядові консультації за участі польского колеги Дональда Туска, де спробує вирішити суперечливі питання у відносинах з сусідньою країною.

Джерело: "Європейська правда", Туск у  соцмержі Х

Пряма мова Туска: "Денисе Шмигаль, ласкаво просимо до Варшави! Без вільної України не буде безпечної Європи".

Реклама:

Керівник канцелярії прем'єр-міністра Ян Грабець сказав напередодні зустрічі Туска та Шмигаля, що "важко очікувати якогось прориву після цих переговорів, якоїсь спеціальної домовленості, наприклад, щодо питань сільського господарства".

ВІДЕО ДНЯ

Очікують, що на зустрічі йтиметься не лише про ситуацію в сільському господарстві та на польсько-українському кордоні, а й про спільне виробництво боєприпасів, енергетику, передачу електроенергії та культуру.

У вівторок заступник міністра закордонних справ Анджей Шейна заявив, що також можуть обговорювати вступ України до ЄС і НАТО та історичні питання.

Передісторія:

  • Напередодні переговорів Туска та Шмигаля віцепрем’єрка Ольга Стефанішина розповіла "ЄП", що Україна станом на сьогодні не має діалогу з Польщею стосовно розблокування кордону.
  • Раніше Туск висловив сподівання, що польська та українська сторони досягнуть домовленості щодо сільськогосподарських питань до зустрічі урядів у Варшаві, але цього не сталося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування