Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський поговорив із Моді та подякував йому за підтримку цілісності України

Середа, 20 березня 2024, 16:35
Зеленський поговорив із Моді та подякував йому за підтримку цілісності України
Нарендра Моді. Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді, під час якої подякував співрозмовнику за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Джерело: Зеленський у Telegram

Деталі: Також український лідер подякував Моді за гуманітарну допомогу та активну участь представників Індії в зустрічах на рівні радників.

Реклама:

Зеленський підкреслив важливість участі Індії у швейцарському саміті миру.

Пряма мова: "Для нас важливо, щоб Індія взяла участь і в інавгураційному Саміті миру, підготовка до якого триває у Швейцарії".

Деталі: Також сторони обговорили розвиток двосторонніх відносин, одним з елементів якого має стати зустріч команд і засідання Міжурядової комісії зі співробітництва в Делі (Індія) найближчим часом.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Зеленського, Україна зацікавлена в посиленні торговельно-економічних відносин з Індією, зокрема в аграрному експорті, у співпраці в авіаційній галузі й торгівлі фармацевтичною та промисловою продукцією.

Він додав, що також Україна вітатиме повернення індійських студентів до українських закладів освіти.

Що передувало: У травні 2023 року Зеленський зустрічався з Моді в Японії. Вони говорили тоді про гуманітарне розмінування та мобільні шпиталі, які потрібні Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування