Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кишиневі в центрі розміщення біженців з України зафіксували спалах кору

Понеділок, 18 березня 2024, 15:00
У Кишиневі в центрі розміщення біженців з України зафіксували спалах кору
Фото: Getty Images

У центрі розміщення біженців з України в столиці Молдови, Кишеневі, зафіксували спалах кору, заразилися п'ять українських громадян, серед яких є діти, центр закрили на карантин.

Джерело: Newsmaker з посиланням на заступника голови столичного управління медичної та соціальної допомоги Володимира Болокана, передає "Європейська правда"

Пряма мова: "Усі, хто заразився, – громадяни України. Дітей госпіталізували в інфекційну лікарню ім.Тома Чорба, їхній стан стабільний".

Реклама:

Деталі: За словами Болокана, перших трьох хворих на кір виявили в середині минулого тижня, а наступного дня кількість хворих зросла до п'яти.

Центр, у якому зафіксували спалах вірусу, закрили на карантин на 21 день.

"Ми вжили заходів, щоб стримати поширення захворювання, запровадили карантин на 21 день із моменту виявлення останнього випадку кору. Якщо в ці дні виявимо нові випадки зараження, карантин доведеться продовжити", – додав Болокан.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас посадовець зазначив, що не знає, чи були щеплені від кору ті, хто заразився. "У людей немає документів, і вони не хочуть повідомляти, чи були щеплені. Але з розмов з'ясувалося, що тільки одна сім'я була щеплена", – додав він.

Що було раніше:

  • Минулого року в Молдові почали закривати деякі центри тимчасового розміщення біженців з України через скорочення витрат на їхнє утримання.
  • Також один центр прийому українських біженців закрили у січні в селі Паланка на сході країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: