Хотів підірвати залізницю на Харківщині: СБУ затримала російського агента

Четвер, 14 березня 2024, 10:48
Хотів підірвати залізницю на Харківщині: СБУ затримала російського агента
Фото: СБУ

Правоохоронці затримали диверсанта, який намагався підірвати лінії електроживлення залізничних колій та рухомого складу поблизу вузлової станції в Харківській області. Також зловмисник передавав ворогу інформацію про розміщення систем ППО та військової техніки. 

Джерело: Служба безпеки України, Офіс генерального прокурора

Дослівно СБУ: "У результаті спецоперації затримано ворожого диверсанта, який намагався підірвати лінії електроживлення залізничних колій та рухомого складу поблизу вузлової станції.

Реклама:

За наявними даними, для вчинення серії вибухів він планував використати саморобний вибуховий пристрій. Інструкцію для його виготовлення в "домашніх" умовах фігурант дистанційно отримав від воєнної розвідки РФ.

У разі здійснення диверсій окупанти сподівались порушити логістику постачання пального та боєприпасів для Сил оборони на Лиманському напрямку".

Деталі: За даними слідства, наприкінці грудня 2023 року безробітний мешканець села Близнюки Лозівського району почав спілкуватись з представником російського ГРУ у Telegram.  Чоловік погодився на пропозицію ворога виконувати завдання з розвідувально-підривної діяльності.

ВІДЕО ДНЯ

За дорученням окупанта чоловік вишукував у Лозівському районі місця знаходження українських вертольотів та передав ці дані загарбникам.
Також зловмисник їздив до Харкова, щоб знайти системи ППО у місті. 

Правоохоронці задокументували розвідувально-підривну діяльність диверсанта і затримали його на етапі підготовки вибухів на залізниці у Харківській області.

Йому повідомили про підозру за несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує тюремне ув’язнення.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: