Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський про росіян і вбивство Навального: Де відповідь суспільства РФ?

Неділя, 25 лютого 2024, 19:04
Зеленський про росіян і вбивство Навального: Де відповідь суспільства РФ?
Зеленський, фото: Дмитро Ларін, УП

Президент Володимир Зеленський вважає, що росіяни надто м'яко сприйняти вбивство в СІЗО російського опозиціонера Олексія Навального, за його словами, в РФ відсутня реакція суспільства.

Джерело: Зеленський на пресконференції 25 лютого

Пряма мова: "Що стосується росіян, то про що мені з ними говорити? У них був один їх опозиційний політик – вони його вбили. З ними зараз треба говорити, але яким чиним? Вони його (Навального - ред.) вбили – Кремлем. Де їх відповідь, як суспільства, громадськості? Це ж їх громадянин.

Реклама:

Я нещодавно розмовляв з американським журналістом про це. Він також розпитував мене про це, але чому мене? Ви запитайте тих людей, він же їх земляк!

Їм все одно...

Судячи з меседжів, які продиктував Кремль, то у них всюди звучить 2030 рік. Рік до якого буде працювати відповідна людина".

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ повідомила про смерть російського опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії №3 Ямало-Ненецького автономного округу РФ.
  • Навальний перебував в ув'язненні з початку 2021 року. У серпні 2023 року Мосміськсуд засудив політика до 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму у справі про "екстремізм".
  • Представники колонії, де перебував Навальний, заявили матері політика, що він помер від синдрому раптової смерті.
  • 19 лютого матір опозиціонера Людмила Навальна приїхала до моргу в Салехарді, де мало б зберігатися тіло її сина, але ні її, ні адвокатів не пустили. 23 лютого Людмила повідомила, що їй погрожують поховати тіло сина в колонії, якщо вона не погодиться на таємний, тихий похорон. 
  • 24 лютого російські тюремники нарешті віддали тіло Навального його матері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: