Зеленський: Ключове питання зараз – збереження американської підтримки

Субота, 17 лютого 2024, 16:33
Зеленський: Ключове питання зараз – збереження американської підтримки
Зеленський і Харріс у Мюнхені 17 лютого, фото ОП

Президент Володимир Зеленський назвав позитивне голосування Конгресу США за виділення коштів на подальшу військову допомогу для України ключовим питанням для нашої країни на цей момент. 

Джерело: Зеленський на брифінгу після переговорів з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс на полях Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє "Європейська правда"

Пряма мова Зеленського: "Ключове для нас питання зараз – це збереження принципової американської підтримки. Україна та наші воїни потребують і дуже очікують позитивного голосування щодо пакета підтримки. Дякую кожному і кожній, хто усвідомлює, наскільки багато залежить від одного цього голосування".

Реклама:

Деталі: Він зазначив, що у розмові з Гарріс наголошував на тому, яких вагомих результатів вже вдалося досягти Україні в опорі російській агресії завдяки американській допомозі, зокрема ППО. 

"Американські Patriot – це найбільш надійний захист життя людей від російського терору. І кожна система Patriot не лише рятує сотні й тисячі життів, але й дозволяє нормально працювати нашим містам, а отже і нашій економіці… Потрібно додати Україні більше економічної самостійності, і питання ППО для цього – основне", – наголосив Зеленський.

Президент України додав, що на переговорах розповів Камалі Гарріс про поточну ситуацію на фронті та можливості і перспективи України за умови достатньої підтримки з боку союзників, та про "трансформації нашої держави, зокрема рішення, які можуть збільшити нашу стійкість".

ВІДЕО ДНЯ

Гарріс у своїй промові акцентувала на різниці потенціалів України і Росії і тому, що попри цю разючу різницю Україна, у тому числі завдяки підтримці партнерів, здобула низку видатних успіхів.

"Підтримувати допомогу Україні – у наших стратегічних інтересах…  Історія свідчить, що якщо дозволити агресору, як Путін, безкарно загарбувати землі – вони на тому не зупиняються, а інші агресори починають почуватися впевненіше", – наголосила Гарріс. 

Вона заявила, що за підтримку України виступає більшість членів Конгресу США в обох палатах.   

Пряма мова Гарріс: "Президент Байден і я продовжимо працювати над тим, щоби забезпечити для вас зброю і ресурси, необхідні для успіху. Ми також продовжимо підтримувати ваші зусилля для забезпечення справедливого і сталого миру. Ми працюватимемо над тим, щоби Росія сплатила за завдані Україні збитки. Ми хочемо, щоб у підсумку Україна вийшла з цієї війни вільною, демократичною і незалежною державою… Ми будемо поруч з вами стільки, скільки буде необхідно". 

Що передувало: Палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, так і не розглянувши вже схвалений у Сенаті пакетний проєкт з фінансуванням на допомогу Україні. 

Також у Палаті представників представили законопроєкт з меншою допомогою Україні, аніж сума, яку пропонував президент Джо Байден. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: