Справу ексгенерала СБУ Наумова повернули на новий розгляд суду у Сербії

Середа, 14 лютого 2024, 14:40
Справу ексгенерала СБУ Наумова повернули на новий розгляд суду у Сербії
АНДРІЙ НАУМОВ, РАДІО СВОБОДА

Апеляційний суд у Сербії скасував вирок першої інстанції щодо засудження ексгенерала СБУ Андрія Наумова до року позбавлення волі за відмивання грошей, справу повернули до суду.

Джерело: балканська служба Радіо Свобода із посиланням на коментар пресслужби суду

Деталі: Апеляційний суд міста Ніш 14 лютого скасував вирок і повернув справу до суду для ухвалення нового рішення.

Реклама:

Що передувало:

  • Ексначальника Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрія Наумова в Україні  підозрюють у шахрайстві та зловживаннях. Ім'я Наумова також пов'язували зі справою про державну зраду колишнього керівника Кримського УСБУ Олега Кулініча, але справи про державну зраду проти самого Наумова немає.
  • У ДБР заявляли, що Наумов міг збирати та передавати російським спецслужбам дані, що становлять державну таємницю, зокрема, щодо систем безпеки зони відчуження ЧАЕС.
  • Наумов виїхав з України за кілька годин до початку широкомасштабного вторгнення російських військ у ніч проти 24 лютого. Кортеж Наумова з грошима та коштовностями залишив Україну буквально за кілька годин до початку повномасштабної війни.
  • Наумова затримали у Сербії 7 червня 2022 року, коли він намагався потрапити до Північної Македонії в транспортному засобі, в якому було 592 тисячі євро, 120 тисяч доларів і два діаманти.
  • У липні 2022 року Вищий суд міста Ниш у Сербії відхилив запит про екстрадицію Андрія Наумова, а Апеляційний суд у Ниші згодом підтвердив це рішення
  • Рішення у справі Андрія Наумова про відмивання коштів сербський суд оголосив у вересні 2023 року, ув'язнивши його на рік. На той час він практично вже відбув річний термін ув'язнення.
  • 3 січня 2024 року стало відомо, що Наумов вийшов на волю.

Читайте також: Таємні матеріали СБУ: Хто замовив напад на "праву руку" Баканова і до чого тут брат Єрмака

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: