Зеленський: 50 млрд для України означають фінансові гарантії для соціальної стабільності

Четвер, 1 лютого 2024, 23:37
Зеленський: 50 млрд для України означають фінансові гарантії для соціальної стабільності
Фото - ОП

Президент України Володимир Зеленський у зверненні 1 лютого подякував партнерам з ЄС за 50 мільярдів та повідомив, як відбудеться розподіл коштів.

Джерело: звернення Зеленського

Пряма мова: "Сьогодні – довгоочікуване рішення Євросоюзу: 50 мільярдів євро для України. Програма підтримки. Довготривала – на чотири роки. І це означає – українці мають фінансові гарантії для нашої соціальної стабільності. Рішення ухвалене сьогодні на Європейській раді – на рівні лідерів".

Реклама:

Деталі: Зеленський відзначив, що важливо, аби розподіл цих коштів відбувся за аналогією до попереднього формату підтримки: перші два транші потрібно більшої суми – 18 мільярдів євро на рік, а далі стійкість держави буде більшою.

Також президент повідомив, що в Берліні відбувся черговий раунд перемовин щодо "відповідної угоди".

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова: "Я вдячний німецькій стороні за прагматичний і водночас ціннісний підхід. Працюємо також і з нашими іншими державами та вже бачимо, що вдається створення дуже розгалуженої, глибокої системи безпекових гарантій. В усіх тих сферах, які критичні для нормального життя будь-якої демократичної країни. І попереду – багато роботи щодо кожної такої угоди, щодо реалізації".

Що передувало

  • Лідери ЄС у четвер досягли домовленості про виділення макрофінансової допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: