Підпал Су-34 в Челябінську: російський суд арештував підлітка

Неділя, 7 січня 2024, 16:58
Підпал Су-34 в Челябінську: російський суд арештував підлітка
арештований підліток, фото: 74.RU

Тракторозаводський райсуд Челябінська заарештував на два місяці 16-річного уродженця Дагестану за підозрою в спробі підпалу військового літака на аеродромі Шаґол.

Джерело: "Новая газета. Европа" з посиланням на місцеве видання 74.RU

Реклама:

Деталі: Співробітники ФСБ затримали підлітка 5 січня. За версією слідства, він намагався підпалити діючий бомбардувальник Су, однак літак нібито вдалося оперативно загасити.

Хлопцю загрожує до 20 років позбавлення волі за статтею про диверсію (ст. 281 КК РФ).

Також підлітка підозрюють у підпалі двох об'єктів на залізниці в рідному Дагестані в листопаді та грудні 2023 року. Як заявили силовики, причетність підозрюваного до підпалів уже встановлено.

ВІДЕО ДНЯ

Судове засідання у справі про підпал бомбардувальника відбулося в закритому режимі, журналістів запросили тільки на оголошення рішення.

16-річний юнак проживає в дагестанському місті Буйнакську разом із батьками, раніше він не був судимий.

Що передувало: Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило, що в ніч на 4 січня 2024 року на російському аеродромі "Шаґол" у місті Челябінськ згорів винищувач-бомбардувальник Су-34. ГУР також оприлюднило відповідне відео.

За даними джерела "Української правди", до займання російського літака в Челябінську причетне Головне управління розвідки МОУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: