НАЗК каже, що суд оштрафував в.о. голови КС Головатого, бо той не виконав припис

Четвер, 4 січня 2024, 11:51
НАЗК каже, що суд оштрафував в.о. голови КС Головатого, бо той не виконав припис
Фото: КС

Голосіївський райсуд міста Києва визнав винним виконуючого обов’язки голови Конституційного суду Сергія Головатого через те, що той не подав відомості, які просило Національне агентство із запобігання корупції.

Джерело: повідомлення НАЗК

Дослівно: "Суд встановив, що в.о. Голови КСУ не виконав законних вимог Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), а саме не усунув порушення вимог ст. 12 ч. 8 Закону України "Про запобігання корупції" та не надав інформації, а також копії документів, що вимагались у запиті НАЗК від 14.09.2023 року.

Реклама:

Цим він порушив вимоги п. 1-1 ч. 1,  абз. 2 ч. 6, ч. 8 ст. 12 Закону України "Про запобігання корупції".

Деталі: У вересні 2023 року НАЗК склало протокол про адмінправопорушення стосовно Головатого та керівника секретаріату КСУ Віктора Бесчастного. Тоді перевірялася "інформація з отриманого повідомлення щодо здійснення суддею дій в умовах реального конфлікту інтересів".

"Для її підтвердження чи спростування НАЗК направило до КСУ запит з вимогою надати копії відповідних документів. Проте керівник секретаріату КСУ відмовився надати запитувані документи.

ВІДЕО ДНЯ

У зв’язку з цим НАЗК внесло в.о. Голови КСУ Сергію Головатому обов’язковий до виконання припис, який також був проігнорований. Натомість Національне агентство отримало лист від КСУ про оскарження припису в адміністративному суді", - повідомили в НАЗК.

В агенстві вказують, що ненадання інформації на запит, а також не виконання вимог, викладених у приписі, є правопорушенням, пов’язаним з корупцією. Відповідальність за це передбачено ст. 188-46 Кодексу України про адміністративні правопорушення (накладення штрафу від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

В НАЗК також розповіли, що після набрання судового рішення законної сили, відомості про суддю будуть внесені до Єдиного держреєстру осіб, що вчинили корупційні та пов'язані з корупцією правопорушення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: