Повітряні сили: Вирахувати дату наступного масованого удару РФ – неможливо

Четвер, 4 січня 2024, 11:36
Повітряні сили: Вирахувати дату наступного масованого удару РФ – неможливо
Юрій Ігнат. ілюстративний скриншот

У Повітряних силах не радять "прив'язуватися до якихось дат", адже вирахувати, коли Росія завдасть наступного масованого удару по Україні, неможливо. 

Джерело: речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону

Деталі: Журналісти вчергове поцікавились, чи можна за якимось "алгоритмом" вирахувати, коли можливий новий масований обстріл України.

Реклама:

Пряма мова Ігната: "Є відповідні служби, є розвідка, які можуть мати якусь інформацію щодо підготовки до удару. Вирахувати (коли Росія може завдати нового удару) – неможливо. Завжди задають питання в ефірах, а потім виривають із контексту деякі речі, встановлюють терміни…

Як ми можемо знати, коли ворог планує? Він може спланувати удар… і призначити день. Потім той день може відтермінувати, ще щось додумати. Все буде відбуватися відповідно до тих завдань, які (противник) перед собою ставить, і до обстановки, яка складається. Враховуючи різні фактори, особливо – розвіддані, які має ворог, погодні умови і так далі.

Рішення (про завдання удару по Україні) приймається безпосередньо напередодні. Тому вираховувати якісь дати непотрібно, потрібно бути завжди насторожі. Що це може статися у будь-який день".

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: Відповідаючи на подібні питання журналістів, речник Повітряних сил пояснював, що в теорії для підготовки нового масованого удару по Україні Росії може знадобитися кілька днів. Однак наголошував, що говорити про конкретну дату чи періодичність російських ударів Повітряні сили не можуть.

Нагадаємо: За даними Сил оборони, Росія може виробляти приблизно сотню нових ракет на місяць.

Передісторія:

  • 29 грудня 2023 року і 2 січня 2024 року росіяни здійснили дві масовані атаки по Україні.
  • Вночі та вранці 29 грудня був наймасованіший удар з повітря по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. Тоді окупанти випустили по Україні 158 повітряних цілей – безпілотників і ракет різного типу. ППО вдалося знищити 114 із них
  • Кількість загиблих внаслідок ракетного удару РФ по Києву 29 грудня станом на 4 січня становить 32 людини.
  • 2 січня росіянизапустили по Україні 99 ракети різних типів, з них 72 вдалося знищити. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що росіяни атакували цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. В основному цілили по столиці.
  • На ранок 3 січня було відомо, що внаслідок ворожої масованої атаки минулої доби у столиці постраждало 54 особи, 2 людей загинуло.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: