Кірбі: Путін точно не поводиться як людина, яка хоче перемовин

Четвер, 4 січня 2024, 09:34
Кірбі: Путін точно не поводиться як людина, яка хоче перемовин
Джон Кірбі, фото Getty Images

У Білому домі не вважають, що російський диктатор Володимир Путін готовий вести переговори про припинення війни проти України попри окремі повідомлення в ЗМІ.

Джерело: координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Європейська правда"

Пряма мова: "Попри весь той галас, який я чув за останні кілька днів про пана Путіна в деяких повідомленнях преси, про те, що він раптом захотів вести переговори, він точно не поводиться як людина, яка хоче перемовин".

Реклама:

Деталі: На підтвердження своїх слів представник Білого дому звернув увагу на те, що останніми днями РФ продовжила масовані атаки з використанням дронів і ракет по цілях в Україні, включаючи не лише військові, але й цивільні об'єкти в Україні.

"Він робить все можливе, щоб поставити українців на коліна, і саме тому так важливо, щоб запит (до Конгресу) на додаткове фінансування, який висунув президент, схвалили", – наголосив Кірбі.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • Раніше видання The New York Times стверджувало про нібито готовність російського президента Володимира Путіна до укладання "перемир’я", якщо Київ і Захід визнають російськими незаконно окуповані території України.
  • На пресконференції 14 грудня Путін заявив, що війна проти України закінчиться тоді, коли він досягне всіх своїх цілей − денацифікації, демілітаризації та нейтрального статусу України.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що РФ не зможе досягти своїх цілей в Україні попри її великі зусилля.
  • Перед цим міністри закордонних справ Франції та Британії запевнили, що підтримуватимуть Україну в її боротьбі проти російського вторгнення "стільки, скільки буде потрібно", при цьому важливо, щоб Путін програв. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: