Трамп оскаржує рішення суду Колорадо, яке забороняє йому участь у виборах

Четвер, 4 січня 2024, 01:08
Трамп оскаржує рішення суду Колорадо, яке забороняє йому участь у виборах
Дональд Трамп. ФОТО: GETTY IMAGES

Колишній президент Дональд Трамп у середу звернувся до Верховного суду США з проханням переглянути рішення про заборону йому брати участь у виборах, ухвалене Верховним судом американського штату Колорадо.

Джерело: Associated Press

Деталі: Трамп подав апеляцію на рішення Верховного суду штату Колорадо, прийняте в грудні за невеликої переваги голосів (4:3), яке стало першим в історії випадком, коли розділ 3 14-ї поправки був використаний для того, щоб заборонити кандидату в президенти брати участь у виборах.

Реклама:

Суд постановив, що роль Трампа в атаці на Капітолій 6 січня 2021 року дискваліфікує його відповідно до цієї статті.

Трамп просить суддів скасувати рішення суду Колорадо, прийняте без урахування його аргументів.

АР нагадує, що це конституційне положення настільки рідко використовувалося в американській історії, що Верховний суд США ніколи не виносив рішення щодо нього.

ВІДЕО ДНЯ

Апеляція з'явилася на наступний день після того, як юридична команда Трампа оскаржила рішення держсекретаря штату Мен від демократів Шенни Беллоуз про те, що Трамп не має права брати участь у виборах у цьому штаті через свою роль в атаці на Капітолій.

Рішення Верховного суду Колорадо і держсекретаря штату Мен призупинені до завершення розгляду апеляцій.

Видання також додає, що критики Трампа подали десятки позовів з вимогою дискваліфікувати його в кількох штатах.

Нагадаємо: Раніше Республіканська партія штату Колорадо звернулася до Верховного суду США з проханням втрутитися після того, як верховний суд Колорадо дискваліфікував Трампа від участі в партійних виборах (праймериз) в штаті.

Крім того, Верховний суд штату Мічиган відхилив позов із вимогою заборонити колишньому президенту США Дональду Трампу брати участь у праймериз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: