"Майбутнє за технологіями та піхотою": Денис Прокопенко розповів про найкращу зброю

Середа, 31 січня 2024, 23:20
Майбутнє за технологіями та піхотою: Денис Прокопенко розповів про найкращу зброю
Денис Прокопенко. Скриншот

Командир 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" НГУ, підполковник Денис Прокопенко "Редіс" 25 січня звернувся із відеопромовою до делегатів військової конференції EstMil. tech 2024 в Таллінні, Естонія.

Джерело: пресслужба "Азову"  

Пряма мова: "Багато речей працюють, коли противник бігає в капцях і їздить на верблюдах, але не працюють проти регулярних військ у великій сухопутній війні з перевагою противника в усіх аспектах, в тому числі й в застосуванні технологій. Тому ми зробили для себе висновок, який став основою нинішньої концепції підготовки в 12-й бригаді "Азов":

Реклама:

"Найкраща зброя – це мотивований, добре підготовлений, дисциплінований солдат, а його найкращий помічник – новітні надійні технології". Я вважаю, що майбутнє за уніфікованою системою, яка включає в себе всебічний розвиток не тільки озброєння і технологій, а й нашого найціннішого ресурсу – піхоти".

Деталі: Прокопенко наголосив, що більшість новітніх технологій не працюють, якщо ворог має добре розвинену систему протиповітряної оборони та потужну РЕБ. 

ВІДЕО ДНЯ

"Редіс" також стверджує, що майже за 10 років війни Росії проти України стався колосальний технологічний прогрес у сфері автоматизованих систем управління боєм та робототехніки, які значно підвищили рівень обізнаності командира та зробили війська ефективнішими.

Пряма мова: "Здавалося б, що з кожним роком роль солдата на полі бою стає все менш значущою. Більшість вважає, що штучний інтелект повністю замінить солдатів на полі бою в найближчому майбутньому. Звичайно, технології – це майбутнє, але в першу чергу війна – це мистецтво, а не просто гонка технологій, в рамках якої солдат починає стагнувати через думку про те, що роботизована техніка повністю замінить його".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: