Одесі передали автобуси, але водіїв через війну не вистачає. Навчатимуть жінок

Середа, 3 січня 2024, 16:58
Одесі передали автобуси, але водіїв через війну не вистачає. Навчатимуть жінок
Фото: Одеська міська рада

Одесі не вистачає водіїв для автобусів, які подарувало місто-побратим Регенсбург. Із необхідних 18 є тільки сім, тому міська влада готова шукати та навчати водінню жінок.

Джерело: "Суспільне", яке наводить слова мера Геннадія Труханова під час тестування трамвая

Деталі: Німецьке місто Регенсбург передало Одесі десять пасажирських низькопідлогових автобусів, під які заплановано створити новий маршрут, який з’єднає житловий масив Котовського та центр міста.

Реклама:

Водночас Труханов пожалівся, що у місті є проблема із водіями, в тому числі, бо частина пішла на фронт. "У нас є водії, але не в тій кількості, яка необхідна. Ми домовились з нашими партнерами, якщо будуть жінки, які хотіли навчитись і бути водіями на такому транспорті, тому що зараз чоловіків мало — хто призвався і пішли боронити нашу державу", - сказав мер.

Наразі місто має сім водіїв, які готові вийти на новий маршрут, але потрібно 18. Труханов розповів, що міста-партнери теж пропонують допомогу.

Пряма мова: "У нас є школи де навчають, але нам пішли на зустріч і Регенсбург, і Берлін пропонують навчати водіїв. Якщо ми запускаємо маршрут, маємо бути певні, що він працюватиме. А якщо хтось захворів і автобус не вийшов і люди не потрапили на роботу, це буде ще гірше, ніж не запустити його".

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: