Падіння російського Іл-76: "Схеми" дізналися прізвища членів екіпажу

Середа, 24 січня 2024, 19:49
Падіння російського Іл-76: Схеми дізналися прізвища членів екіпажу
Встановлені члени російського екіпажу. Фото: "Схеми"

Журналісти проекту розслідувань "Схеми" встановили прізвища членів екіпажу російського літака Іл-76, що впав вранці 24 січня у Бєлгородській області РФ.

Джерело: "Схеми" ("Радіо Свобода")

Деталі: Журналісти отримали список екіпажу у складі шести осіб, які мали супроводжувати цей політ, і верифікували їхні посади та приналежність до військової авіації.

Реклама:

Родичі підтвердили загибель трьох із них – це 36-річний командир літака Станіслав Беззубкін, штурман Олексій Високін і 38-річний бортінженер Андрій Пілуєв.

Загибель командира літака Беззубкіна підтвердила його дружина Маріка. Вона сказала, що про це їй повідомили у російському Міністерстві оборони. Вона розповіла, що востаннє спілкувалась з чоловіком близько 7:30 ранку (за російським часом – ред.), в цей час він, за її словами, мав вилітати з Москви.

 
Станіслав Беззубкін. Фото: "Схеми"

Дружина Пілуєва зазначила, що знає про його про загибель, але офіційно детальної інформації їй ще не надали.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з інформацією з відкритих джерел Пілуєв був нагороджений медаллю "За повернення Криму" та за участь у бойових діях у Сирії.

 
Андрій Пілуєв. Фото: "Схеми"

Загибель Високіна підтвердила його двоюрідна сестра. Вона сказала, що їй про це стало відомо від його батьків.

 
Олексій Високін. Фото: "Схеми"

Під фото ще одного члена екіпажу Іл-76 бортового радиста Ігоря Саблінського у соцмережі з’явились коментарі, в яких висловлюють співчуття щодо його загибелі.

 
Ігор Саблінський. Фото: "Схеми"

Також політ мав обслуговувати бортінженер авіадесантного обладнання Сергій Житєньов та помічник командира корабля на прізвище Чмірьов, але наразі не вдалося незалежно підтвердити їхню загибель.

Згідно з витоками з російських баз даних, місцем служби п’ятьох членів екіпажу вказаний 117-й військово-транспортний авіаційний полк. Таку ж інформацію публікувало Головне управління розвідки Міноборони України у березні 2022 року, вказавши Беззубкіна, Високіна, Пілуєва, Житєньова та Саблінського у списку військовослужбовців 117-го окремого транспортного авіаційного полку, "які доставляють зброю та боєприпаси для вбивства мирних громадян України".

 
117-й військово-транспортний авіаційний полк. Фото: "Схеми"

117-й полк – це військова частина №45097 в Оренбурзькій області. Згідно з відкритими даними, цей полк займається обслуговуванням військово-транспортних засобів, що перевозять спеціальні вантажі для матеріального забезпечення армії РФ. Літаки цього полку базуються на аеродромі в Оренбурзі.

 
Місце постійної дислокації Іл-76-М – аеродром "Оренбург-2". Фото: "Схеми"

Інформацію російської влади про те, що на борту також перебували українські полонені, наразі незалежно перевірити не вдалось.

Передісторія:

  • Вдень 24 січня у Бєлгородській області РФ впав військовий літак Іл-76.Джерела УП в Генштабі зазначили, що літак перевозив ракети для ЗРК С-300.
  • Після падіння російського Іл-76 низка російських ЗМІ поширили заяви голови комітету Держдуми Росії з оброни Андрія Картаполова про те, що в ньому нібито перебували десятки українських військовополонених, яких везли на обмін; український омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що з’ясовує ситуацію.
  • В ГУР підтвердили лише, що на 24 січня планувався обмін полоненими і він наразі не відбувається.
  • Російські пропагандисти поширили "список українських військовополонених", які нібито перебували на борту розбитого Іл-76, там є прізвище військового, якого вже обміняли раніше.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: