Удар росіян по Києву: є загиблий, пошкодження у трьох районах, вирували пожежі, в одній з квартир нерозірвана частина ракети

Вівторок, 23 січня 2024, 07:35
Удар росіян по Києву: є загиблий, пошкодження у трьох районах, вирували пожежі, в одній з квартир нерозірвана частина ракети
Наслідки удару по Києву. Фото ДСНС

Унаслідок російського удару по Києву вранці 23 січня в кількох районах міста є пошкодження будинків, у Святошинському районі горять автомобілі, постраждала 21 людина та ще одна жінка перебуває в стані клінічної смерті, з житлового будинку евакуюють мешканців, оскільки у квартирі виявили бойову частину ракети, яка не здетонувала. Окупанти били по Києву ракетами різних типів. 

(Раніше КМВА повідомляла, що одна людина загинула. Пізніше повідомлення про загиблого видалили і додали, що інформація щодо однієї загиблої людини не підтвердилася. ДСНС повідомляє, що ця людина перебуває в лікарні в стані клінічної смерті, проводяться реанімаційні заходи − ред.). Однак про загиблого у Києві повідомляє також глава МВС Ігор Клименко.

Джерело: мер Києва Віталій Кличко у Telegram, КМВА у Telegram, речник КМВА Михайло Шаманов в ефірі марафону новин

Реклама:

Пряма мова Кличка:Святошинському районі палає будівля, легкові авто та є попередня інформація про влучення уламків у будівлю дитсадка (пізніше ця інформація не підтвердилася − ред.). У Соломʼянському районі в багатоквартирному будинку вибуховою хвилею повибивало вікна. Наразі інформації про постраждалих немає. Є звернення до медиків за іншою адресою в Соломʼянському районі". 

 
Наслідки удару по Києву 
Фото ДСНС

Деталі: Також зафіксоване загоряння в кількох квартирах житлового будинку в Соломʼянському районі. Екстрені служби прямують на місце.

За словами мера, у Печерському районі влучання в нежитлову будівлю. Підрозділи екстрених служб прямують на місце. 

ВІДЕО ДНЯ
 
Наслідки удару по Києву
Фото ДСНС

Оновлено: Пізніше Кличко повідомив, що у результаті російської атаки постраждала 21 людина, зокрема, 13-річний хлопчик. Більшість з них у Солом’янському районі. Шістьох людей госпіталізували. 

Мер Києва повідомляє, що одну жінку доправили в реанімацію і станом на 9:30 продовжують надавати інтенсивну допомогу.

"Наразі постраждала жива!", – наголосив мер.

Станом на 8 ранку триває гасіння пожежі у нежитловій будівлі в Печерському районі.

"Інформація про влучання в дитсадок у Святошинському не підтвердилася. Поруч з приміщенням закладу палають автівки", − повідомив мер.

За його словами, у Святошинському районі ще за однією адресою горить квартира. Внаслідок падіння уламків у будинку пошкоджені балкони з 1 по 5 поверхи. В квартирі, де пожежа, виявили одну потерпілу.

Також у цьому районі палає нежитлова двоповерхова будівля. Служби працюють на місці.  

За словами речника КМВА Михайла Шаманова, росіяни завдали по Києву комбінованого удару ракетами різних типів.

Пряма мова Шаманова: "Столиця була атакована комбінованим ударом. Спочатку були запущені крилаті ракети Х-101, Х-555 з району Каспійського моря. Потім, ймовірно, була балістика по Києву. Скоріше за все це "Іскандери", але точніше розкажуть Повітряні сили".  

Інформація щодо наслідків по районах на 8:20 від КМВА:

Святошинський: загоряння припаркованих автомобілів; загоряння квартири в багатоповерховому житловому будинку; пошкодження нежитлової забудови,

Печерський: пошкодження нежитлової будівлі,

Солом’янський: пошкодження житлового будинку,

Дарницький: падіння уламків на дах багатоповерхового житлового будинку (без подальшого горіння) та на територію дитячого садочку (без руйнувань та пожежі).

Інформація оновлюється та уточнюється. На місцях працюють оперативні служби.

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: