ЗМІ: В Лівані в результаті атаки дрону загинув заступник лідера ХАМАСу

Вівторок, 2 січня 2024, 19:52
ЗМІ: В Лівані в результаті атаки дрону загинув заступник лідера ХАМАСу
Фото: The Times of Israel

В передмісті Бейруту в результаті атаки дронів загинув заступник лідера бойовиків ХАМАСу Салех аль-Арурі.

Джерело: The Times of Israel з посиланням на заяву високопоставленого представника ХАМАСу Іззата ар-Рішка

Деталі: ХАМАС підтвердив вбивство аль-Арурі і звинуватив у скоєному Ізраїль.

Реклама:

"Боягузливі вбивства, здійснені сіоністською окупацією проти лідерів і символів нашого палестинського народу в Палестині і за її межами, не зможуть зламати волю і непохитність нашого народу або підірвати продовження його відважного опору", - йдеться в заяві високопоставленого представника ХАМАСу.

На пресконференції в листопаді прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що він "доручив Моссаду діяти проти керівників ХАМАСу, де б вони не знаходилися" після нападу на південь Ізраїлю 7 жовтня. На тій же прес-конференції міністр оборони Йоав Галант заявив, що всі лідери ХАМАСу "живуть у борг" і "боротьба ведеться по всьому світу".

57-річний аль-Арурі, який проживав в Лівані, був заступником голови політбюро ХАМАСу і вважався фактичним лідером його військового крила на Західному березі річки Йордан.

ВІДЕО ДНЯ

Ліванське державне інформаційне агентство повідомило, що вибух, який стався в передмісті Бейрута, був результатом удару ізраїльського безпілотника по офісу ХАМАС в Лівані, в результаті якого загинули шестеро людей. Ізраїльска армія поки ситуацію не коментувала.

Передісторія:

  • У США вважають, що заява Ізраїлю про поступове скорочення кількості своїх військ у Газі свідчить про поступовий перехід до фази війни з меншою інтенсивністю.
  • У грудні понад 130 співробітників Міністерства нацбезпеки США попросили адміністрацію президента Джо Байдена закликати до негайного припинення вогню в Газі.
  • Крім того, глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Ізраїль ризикує зазнати "стратегічної поразки" в Газі, якщо не докладе більше зусиль для захисту цивільного населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: