Ракетний удар по Києву та області: троє загиблих, у Солом’янському районі столиці 43 постраждалих

Вівторок, 2 січня 2024, 10:36
Ракетний удар по Києву та області: троє загиблих, у Солом’янському районі столиці 43 постраждалих
Фото: Ігор Клименко у Telegram

Внаслідок масованої ракетної атаки по Києву та області загинуло троє людей, у самому Києві - одна загибла та 43 постраждалих, з яких 37 госпіталізували.

Джерело: мер Києва Віталій Кличко у Telegram, очільник МВС Ігор Клименко у Telegram, Київська ОВА у Telegram, ОГП у Telegram, голова Дарницького району Микола Калашник у Facebook

Пряма мова Кличка: "У будинку в Соломʼянському районі рятувальники деблокували 17 людей. 117 мешканців вивели з будинку. Постраждали на разі 20 людей. 19 із них медики госпіталізували".

Реклама:
 
Фото: "Укрінформ"

Деталі: За його словами, у будівлі загоряння та сильне задимлення.

 
Фото: "Укрінформ"

Згодом він повідомив, що одна постраждала з будинку в Соломʼянському районі, жінка похилого віку, померла в кареті "швидкої".

 
Фото: "Укрінформ"

Також він уточнив, що 27 постраждалих було госпіталізовані.

ВІДЕО ДНЯ
 
Фото: ОГП

За даними ОГП, уламки засобів ураження виявлені у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Оболонському, Печерському, Подільському, Соломʼянському, Святошинському та Шевченківському районах столиці.

 
Фото: ОГП

В результаті атаки пошкоджено житлові багатоповерхівки, складські приміщення, супермаркет, територію ринку, будівлі СТО, приватні домогосподарства та транспортні засоби. Вибито шибки у житлових будинках та будівлях, прилеглих до місць падіння уламків.

Голова Дарницького району Микола Калашник повідомив, що у мікрорайоні Бортничі пошкоджено приватні житлові будинки та будівлю церкви. Постраждалих немає.

 
фото: голова Дарницького району Микола Калашник у Facebook

На місці працюють вибухотехніки й слідчо-оперативні групи.

 
фото: голова Дарницького району Микола Калашник у Facebook

За даними Кличка, кількість постраждалих у Києві зросла до 33 людей, 32 з них було госпіталізовано.

Мер заначив, що внаслідок атаки у житлових будинках деяких районів міста відсутня електроенергія та водопостачання. Комунальні служби зараз працюють над їх відновленням.

Також очільник столиці повідомив, що загалом, у просторі Києва та області сили протиповітряної оборони знищили 61 ракету, з них - близько 10 "Кинджалів". А також до цього вночі - 13 "шахедів".

Оновлено: За даними Кличка, уже 43 постраждалих у будинку в Соломʼянському районі. Одна жінка загинула. Госпіталізували 37 людей. Шістьом медики надали допомогу на місці.

Також в Офісі генпрокурора повідомили про постраждалого 2-річного хлопчика, він знаходиться у лікарні.

За даними Київської ОВА, за оперативною інформацією в області 2 людини загинули, ще 11 поранені, зокрема 1 дитина. Їм надається необхідна медична допомога.

Повідомляється, що вночі ворог атакував регіон БПлА. Активно працювали сили ППО. Зранку терористи продовжили масовану атаку ракетами.

За оперативною інформацією, внаслідок падіння уламків в м. Вишневе пошкоджено 5 багатоквартирних будинків.

Організовано евакуацію людей до найближчих пунктів обігріву, з людьми працюватимуть психологи ДСНС.

В громадах пошкоджено низку приватних будинків, понад 60 автомобілів. Через падіння уламків сталася пожежа в недобудованій церкві, пошкоджено декілька підприємств, складських приміщень. Ушкоджень зазнав один із обласних медзакладів.

В низці громад Броварського, Бучанського, Фастівського, Вишгородського районів також виникли проблеми з енергопостачанням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: