Артсистеми як у НАТО, дешевші FPV і саморобна ППО: Камишін розповів про виробництво в Україні  

Середа, 17 січня 2024, 16:13
Артсистеми як у НАТО, дешевші FPV і саморобна ППО: Камишін розповів про виробництво в Україні  
РОБОТИЗОВАНИЙ ТУРЕЛЬ "ШАБЛЯ", НЕЩОДАВНО ЗАМОВЛЕНИЙ ДЕРЖАВОЮ. ФОТО: ФЕДОРОВ У СОЦМЕРЕЖАХ

Артсистеми за стандартами НАТО, дешевші FPV і саморобні ППО: Камишін розповів про виробництво в Україні  

Україна почала виробляти артилерійські системи за стандартами НАТО, вдвічі збільшила випуск боєприпасів, розпочала комплектацію гібридних систем протиповітряної оборони і розширила виробництво дронів і тепловізорів.

Джерело: міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін на панельній дискусії в Українському домі в Давосі в середу, якого цитує "Інтерфакс-Україна"

Реклама:

Пряма мова: "Зараз ми переживаємо унікальний досвід переходу від стандартів радянської спадщини до стандартів НАТО і вже почали виробляти артилерійські системи за стандартами НАТО. Як сказав мій президент, ми вже починаємо це робити. Нам вдалося вдвічі збільшити виробництво боєприпасів. Це те, чому ми маємо приділяти найбільшу увагу".

"Звичайно, будь-яка система ППО, якщо нову розвивати, потребує тривалого часу... І щоб не чекати роками, ми створили саморобну ППО. Взяли радянські компоненти і застосували західні ракети. Або, скажімо, брали західні ракети, західні пускові установки, до яких застосовували радянські ракети".

Деталі: Також, за словами Камишіна, в Україні стрімкими темпами розвивається виробництво дронів. "Цей рік (2023-й – ред.) довів, що ми цю індустрію побудували. І це стало видимою і важливою складовою оборонної промисловості. Ми виробляємо те, що працює в небі, на воді та під водою. Усе працює", - сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому Камишін повідомив, що витрати на випуск дронів значно скоротилися: зокрема, на виробництво FPV-дронів вони впали з $1 тис. до $500. А найдешевші дрони, які виробляються в країні, коштують $300. Розвивається і виробництво тепловізорів.

За словами міністра ЗСУ також активно застосовують на полі бою роботизовані установки.

"Робособаки є. У нас є один центр, який захищений іноземними дронами. Командний центр. І росіяни не розуміють, що насправді вони борються з роботами, а не з військовими частинами, підрозділами", - сказав Камишін.

Водночас він повідомив, що більшість виробників, які працюють в оборонному секторі України, приватні: 190 із 200 компаній недержавної форми власності.

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: