Британська розвідка: Після знищення А-50 РФ доведеться обмежити зону діяльності літаків

Середа, 17 січня 2024, 12:43
Британська розвідка: Після знищення А-50 РФ доведеться обмежити зону діяльності літаків
А-50, ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО WIKIPEDIA

Британська розвідка назвала "значущою подією" знищення російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 та вважає, що це змусить російське командування обмежити зону діяльності військових літаків.

Джерело: розвідувальний огляд Міністерства оборони Британії про російсько-українську війну за 17 січня, передає "Європейська правда"

Дослівно: "Можливе успішне враження А-50 Україною – це значуща подія. Ймовірно, тепер Росії доведеться подумати над обмеженням зони діяльності її літаків. А-50 дуже важливий для того, щоб Росія підтримувала обізнаність про ситуацію у повітрі над зоною ведення бойових дій".

Реклама:

Деталі: Розвідка нагадує, що 14 січня російський літак далекого виявлення та контролю А-50 "майже точно" вибухнув та впав у західній акваторії Азовського моря, а пошкодженому Іл-22М, як свідчать повідомлення, вдалося сісти на одному з російських аеропортів.

У Росії, пише розвідка, всього вісім А-50, і це, ймовірно, дозволить закрити оперативні потреби на найближчий час. Водночас у довгостроковій перспективі втрата літака може мати вплив, тому що зменшення кількості таких апаратів означає більше навантаження на ті, які залишаються, та їхні екіпажі.

Знати більше: Знищені птахи. Над Азовським морем збили російські А-50 та Іл-22. Що про них відомо

ВІДЕО ДНЯ

Що було раніше:

  • Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний оголосив, що ураження двох літаків стало результатом операції Повітряних сил України.
  • Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в коментарі "Українській правді" пояснив, що втрата одного літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 не може кардинально вплинути на розклад сил із застосуванням авіації на фронті, однак безперечно є серйозною втратою та ймовірно змусить Росію поводитися в небі обережніше.
  • У попередньому огляді розвідка Британії розповідала, що успіхи Росії в Авдіївці обмежені, а ціна за них – значна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: