Зеленський про участь Китаю у саміті формули миру: Подивимося

Понеділок, 15 січня 2024, 19:21
Зеленський про участь Китаю у саміті формули миру: Подивимося
Фото: Дмитро Ларін

Президент Володимир Зеленський вкотре повторив, що хотів би, щоб Китай долучився до мирного формату, який пропонує Україна.

Джерело: спілкування Зеленського з журналістами

Пряма мова Зеленського: "При всій повазі до Китаю і до прем’єр-міністра Китаю, я їду не до нього особисто, я їду на запрошення в Давос. У мене там буде багато різних зустрічей. З багатьма лідерами світу.

Реклама:

А що стосується ролі Китаю, вони грають велику роль у світі. Ми б дуже хотіли, щоб Китай був залучений до нашої формули. Також був долучений до саміту. Але ж не все залежить від нашого бажання. Подивимося. Будемо надіятися, що всі цивілізовані країни будуть залучені до саміту миру".  

Передісторія:

  • Представника Китаю не було серед учасників четвертої зустрічі радників з нацбезпеки щодо української "формули миру" у неділю 14 січня в Давосі.
  • Як раніше повідомили в ОПУ, серед учасників давоської зустрічі 14 січня – 81 країна та міжнародна організація, однак Китаю серед них не було, попри те, що Пекін отримав запрошення.
  • Із чотирьох зустрічей щодо "формули миру" представник Китаю брав участь у одній – яка пройшла торік на початку серпня в Джидді. Тоді глава МЗС Дмитро Кулеба називав участь Китаю "суперпроривом".
  • Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським 15 січня підтвердила наміри країни організувати мирну конференцію щодо України на найвищому рівні.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: