У Давосі провели зустріч радників щодо Формули миру

Неділя, 14 січня 2024, 13:09
У Давосі провели зустріч радників щодо Формули миру
фото: ОП

14 січня у Давосі відбулась четверта зустріч радників з нацбезпеки щодо української Формули миру – серед учасників була 81 країна та міжнародна організація.

Джерело: очільник ОП Андрій Єрмак

Деталі: Єрмак нагадав, що, для порівняння, на попередній зустрічі, що відбувалась на Мальті, було 66 країн та організацій.

Реклама:

Цього разу своїх представників у Давос делегували 39 країн Європи, 18 країн Азії, 12 країн Африки, 6 - Південної Америки, 3 - Північної Америки, 2 - Океанії.

 
фото: ОП

Пряма мова Єрмака: "Хорошим знаком є також постійне зростання числа країн, що долучаються до роботи над спільним планом дій, який ґрунтується на українській Формулі миру. Країни регіонів Глобального Півдня дедалі більше включаються в нашу роботу. Це свідчить про розуміння: цей конфлікт у Європі є викликом для всього людства...

Під час відкриття зустрічі радників я розповів про наслідки нещодавніх масованих ракетних обстрілів Росією українських міст, про жертви атак серед мирних громадян та руйнування цивільної інфраструктури".

ВІДЕО ДНЯ

Більше деталей: Єрмак наголосив, що за два роки українські сили оборони повернули понад 50% окупованих РФ території та, маючи скромні власні морські сили, знищили п’яту частину потенціалу Чорноморського флоту РФ й убезпечили Чорне море.

Ця четверта зустріч радників у Давосі, додав глава ОП, є логічним продовженням третьої зустрічі на Мальті, де були розглянуті перші п'ять пунктів української Формули миру, а саме ядерна безпека, продовольча та енергетична безпека, звільнення ув'язнених і депортованих, зокрема дітей, відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Ще п'ять опрацюють у Давосі. Серед них: виведення російських військ, відновлення справедливості, екологічна безпека, недопущення ескалації та повторення війни, підтвердження закінчення війни. Як і на Мальті, кожен із цих пунктів буде презентований країнами, які є співлідерами відповідних треків Формули.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: