Військові США і Британії атакували хуситів у Ємені ракетами "Томагавк" – АР

П'ятниця, 12 січня 2024, 02:28
Військові США і Британії атакували хуситів у Ємені ракетами Томагавк – АР
Есмінець ВМС США "Карні" випускає ракету в напрямку позицій Хуті в Червоному морі, ілюстративне фото ВМС США

Американські та британські військові бомбардували більше десятка об'єктів, що використовуються підтримуваними Іраном хуситами в Ємені, в рамках масованого удару у відповідь з використанням ракет "Томагавк", що запускаються з військових кораблів і винищувачів.

Джерело: Associated Press із посиланням на американських чиновників

Деталі: За словами почадовців, військові цілі включали логістичні центри, системи протиповітряної оборони і місця зберігання зброї.

Реклама:

Ці удари стали першою військовою відповіддю США проти хуситів, які з початку війни в Ізраїлі постійно атакують комерційні судна безпілотниками і ракетами.

Скоординована військова атака відбулася лише через тиждень після того, як Білий дім і низка країн-партнерів виступили з останнім попередженням до хуситів, щоб вони припинили атаки, інакше їм загрожують військові дії.

Офіційні особи підтвердили удари на умовах анонімності, щоб обговорити військові операції.

ВІДЕО ДНЯ

Попередження, схоже, мало принаймні деякий короткочасний вплив, оскільки напади припинилися на кілька днів.

Однак у вівторок повстанці Хуті здійснили найбільшу атаку безпілотниками і ракетема, націленими на судноплавство в Червоному морі, американські і британські кораблі, американські винищувачі збили 18 безпілотників, дві крилаті ракети і одну протикорабельну ракету.

А в четвер хусити запустили в Аденській затоці протикорабельну балістичну ракету, яку помітив комерційний корабель, але вона не влучила в судно.

Бойовики, які здійснили 27 атак із застосуванням десятків безпілотників і ракет тільки з 19 листопада, заявили в четвер, що будь-яка атака американських сил на їхні об'єкти в Ємені викличе жорстку військову відповідь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: