Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Макрон хоче щоб 2024 став "роком переозброєння в інтересах нації"

Понеділок, 1 січня 2024, 06:29
Макрон хоче щоб 2024 став роком переозброєння в інтересах нації
Емманюель Макрон, фото УП

Президент Франції Емманюель Макрон у новорічному привітанні заявив, що хоче, аби 2024-й став роком рішучості та переозброєння в інтересах нації.

Джерело: "Укрінформ"

Деталі: За його словами, 2023 рік запам’ятається продовженням війни в Україні. Він запевнив, що Франція продовжить підтримку українців і підтримає безпеку в Європі.

Реклама:

Французький лідер наголосив на важливості вибору на користь сильнішої та сувереннішої Європи "у світлі спадщини Жака Делора" та необхідності вибрати між "утвердженням сили наших ліберальних демократій або піддатися брехні, яка сіє хаос".

Макрон заявив, що приймає непопулярні реформи, зокрема пенсійну, оскільки розуміє їх важливість для майбутнього Франції. Також у 2024 році він пропонує зосередитися на освіті: "Ми будемо рішуче налаштовані вживати заходів для шкіл… щоб відновити стандарти, авторитет наших вчителів і силу нашої системи освіти".

За словами президента Франції, 2024-й також буде роком французької гордості за спорт: "Олімпійські та Паралімпійські ігри будуть у Франції як удома".

ВІДЕО ДНЯ

На завершення промови Макрон побажав Франції "бути гідною невимовної величі тих, хто призначений для великих звершень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: