Кулеба про рішення МОК: Кремль використовуватиме спортсменів РФ та Білорусі як зброю

П'ятниця, 8 грудня 2023, 20:31
Кулеба про рішення МОК: Кремль використовуватиме спортсменів РФ та Білорусі як зброю
Дмитро Кулеба, фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав ганебним та закликав засудити рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) щодо допуску росіян та білорусів до Олімпіаді-2024 в нейтральному статусі.

Джерело: Кулеба у соцмережі  X, повідомляє "Європейська правда"

Пряма мова: "Адже Кремль використовуватиме кожного російського та білоруського спортсмена як зброю у своїй пропагандистській війні".

Реклама:

Деталі: Кулеба закликаю всіх партнерів рішуче засудити "це ганебне рішення, яке підриває олімпійські принципи".

ВІДЕО ДНЯ

Що було раніше:

  • МОК допустив до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів з Росії та Білорусі у нейтральному статусі. Також не допускають до ігор спортсменів, які уклали контракт на службу в російській чи білоруській армії та спецслужбах.
  • Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний заявив, що рішення виконкому МОК допустити до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів з Росії та Білорусі у нейтральному статусі є безвідповідальним і закликав МОК нарешті зняти рожеві окуляри щодо країни-агресора.
  • У лютому близько 30 країн, включно з господаркою Олімпіади-2024 Францією, закликали МОК усунути росіян і білорусів від участі у іграх в Парижі через проблеми з чіткістю "нейтралітету" спортсменів. 
  • 26 липня глави МЗС трьох країн Балтії звернулись до Міжнародного олімпійського комітету із закликом не допустити росіян і білорусів до прийдешніх Олімпійських ігор у Парижі навіть у нейтральному статусі.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: