Лідер республіканців у Сенаті США закликатиме голосувати проти допомоги Україні

Середа, 6 грудня 2023, 01:58
Лідер республіканців у Сенаті США закликатиме голосувати проти допомоги Україні
Мітч Макконнелл, фото: Getty Images

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що виступатиме за те, щоб сенатори-республіканці проголосували проти надання додаткової допомоги Україні та Ізраїлю.

Джерело: Макконнелл, цитує ABC News

Деталі: Він пояснив своє рішення "щоб, сподіваємось, востаннє заявити, що ми наполягаємо на суттєвих змінах кордону".

Реклама:

В умовах триваючого протистояння навколо допомоги, яка, за словами Білого дому, є терміново необхідною, лідер сенатської більшості Чак Шумер призначив на середу ключове процедурне голосування щодо законопроєкту, який не містить жодних положень про кордон.

Раніше у вівторок він звинуватив республіканців у тому, що вони взяли допомогу Україні в заручники через свої вимоги щодо змін у прикордонній політиці.

Що передувало: Американські конгресмени пояснили, чому голосування за виділення допомоги Україні пов’язують із мексикансько-американського кордону та чому окремі законодавці вимагають розглядати ці два питання разом, кажуть, що "тут немає нічого надзвичайного".

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Напередодні радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван закликав Конгрес підтримати запит Білого дому на додаткове фінансування для України, застерігши, що відмова проголосувати за нього допоможе РФ.
  • Лідер сенатської більшості Чак Шумер призначив перше процедурне голосування щодо додаткового пакета допомоги на 106 мільярдів доларів, запропонованого президентом Джо Байденом для України, Ізраїлю, країн Індо-Тихоокеанського регіону та для гуманітарних цілей в Газі.
  • У вересні Білий дім звернувся до Конгресу з проханням схвалити пакет додаткового фінансування обсягом 106 мільярдів доларів, що містить понад 61 мільярд доларів фінансування для України, а також видатки на допомогу Ізраїлю, Тайваню і захист кордону.
  • Але ініціатива гальмувала через спротив ультраправих республіканців у Палаті представників, чий новий спікер Майк Джонсон запропонував розділити допомогу Україні та Ізраїлю.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: